UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DURUŞMADA ZEHİR İÇEN İŞKENCECİ GENERALİN MEKTUBU ORTAYA ÇIKTI!..

Lahey'de 20 yıl hapis cezası onanınca zehir içerek intihar eden işkenceci eski Hırvat general Slobodan Praljak'ın 2 yıl önce yazıp mühürlediği veda mektubu açıldı. Praljak, öldükten sonra açılmasını istediği mektubunda ''Mezar ya da mezar taşı istemiyorum, küllerimi mezarlığa serpin'' dedi.

DURUŞMADA ZEHİR İÇEN İŞKENCECİ GENERALİN MEKTUBU ORTAYA ÇIKTI!..

Hollanda'nın Lahey şehrindeki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (ICTY) 29 Kasım'daki temyiz duruşmasında 20 yıl hapis cezası onanınca zehir içerek intihar eden Praljak'ın intiharını 2 yıl öncesinden planlamış olabileceği belirtildi. ICTY hakkında iddianame çıkarınca 2004'te gönüllü teslim olan ve 13 yıl demir parmaklıklar ardında kalan 72 yaşındaki Praljak'ın iki yıl önce ailesine yazdığı veda mektubu ortaya çıktı.

'BEN ÖLDÜKTEN SONRA AÇIN'

'Vecernji List' isimli Hırvat gazetesinde yayımlanan mektuba göre işkenceci Hırvat general Praljak, öldükten sonra açılması notu eşliğinde mektubu mühürlemiş. Mahkemede zehir içmesi ve kaldırıldığı hastanede ölmesinin ardından eşi Kacusa Babiç, çocukları Nikola ile Nataşa ve en yakın dostları mektubu birlikte açtı. İçinde son arzusu vardı: 'Mezar ya da mezar taşı istemiyorum, küllerimi Mirogoj'a serpin.'

Ailesi Praljak'ı buraya gömmeyi planlıyordu ve taziye ziyaretine gelen bir devlet heyetiyle konuyu görüşmüştü. Ama veda mektubunu okuduktan sonra bu plandan vazgeçildi. 'Vecernji List' gazetesine göre eski general, savaş suçlusu hükmü giymişken, Hırvatistan hükümetinin kendisi için devlet töreni düzenlemesi ve bu yüzden uluslararası toplum nezdinde zor duruma düşmesini engellemeye çalıştı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERPraljak