UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VATAN ŞAŞMAZ CİNAYETİNDE FLAŞ GELİŞME!..

Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker'in ceset görüntülerinin internette yayılmasına ilişkin bir polis memurluktan ihraç edildi.

VATAN ŞAŞMAZ CİNAYETİNDE FLAŞ GELİŞME!..

Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker’in otel odasındaki ceset görüntülerinin sızmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü’nün görevlendirdiği Polis Başmüfettişi, olay yerine giden polislerin ifadelerini almıştı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru ise görüntüler kendisine izletildikten sonra, "Evet bu görüntüyü ben çektim" demişti.

Polis memuru, eşinin, mesaide olduğuna inanmadığının, bunun üzerine hızlı bir şekilde görüntü çekip eşine attığına söyledi.

Eşinin ise görüntüyü, aile üyelerinin dahil olduğu Whatsapp grubunda paylaştığını söyleyen polis memuru, "görüntüyü sadece eşine gönderdiğini, satılmaya çalışılması ya da yayılmasıyla bir ilgisinin olmadığını" öne sürdü.

Bu itirafın ardından Polis Başmüfettişi polis memurunu açığa aldı.

Polis Başmüfettişinin yaptığı araştırmaya göre, polisin eşinin erkek kardeşi de görüntüyü kız arkadaşı D.Ç’ye gönderdi. D.Ç ise  görüntüyü bazı basın kuruluşlarına satmaya çalıştı. Başmüfettiş hazırladığı raporu adli soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi.

Adli soruşturma kapsamında, polis memuru, eşi, erkek kardeşi ve D.Ç’nin gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

Polis memuru ile ilgili başlatılan idari soruşturma da sonuçlandı. İstanbul Valiliği İl Disiplin Kurulunda, başmüfettişin raporu, sanık ve tanık ifadeleri değerlendirildi. Polis memurunun ifadesi alındı.

Kurul, yapılan soruşturmada polis memurunun memurluktan ihraç edilmesine karar verdi. Karar polis memuruna tebliğ edildi. Polis memurunun karara itiraz için mahkeme yolunun açık olduğu bildirildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERVATAN ŞAŞMAZ  FİLİZ AKER  CİNAYET