UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GÖRENLERİ ŞOK ETTİ!..İÇİNDEN 38 HAFTALIK BEBEK CESEDİ ÇIKTI!..

Kocaeli’nde İSU binasına ait inşaat kazısı sırasında ortaya çıkan lahit mezarların gizemi ortaya çıkıyor. Alanda lahit mezarların yanı sıra, 31 adet daha kiremit mezar bulundu. 38 haftalık bir bebeğe ait iskeletler ise amforanın (antik testi) içinden çıktı. Alanda ortaya çıkan mezarlar, yaklaşık 2 bin yıllık tarihe ışık tutacak.

GÖRENLERİ ŞOK ETTİ!..İÇİNDEN 38 HAFTALIK BEBEK CESEDİ ÇIKTI!..

Geçtiğimiz aylarda İzmit’in Yenidoğan Mahallesi’nde İSU binasının inşaatı için başlatılan temel kazısı sırasında lahit mezarlar ortaya çıktı. Hemen alan koruma altına alınırken, İSU binasının inşaatı yaklaşık 5 metre kaydırıldı. Ortaya çıkan 5 adet lahit mezarın etrafında, kurulan özel bir ekip tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı.

Kocaeli Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Kocaeli Müze Müdürlüğü öncülüğünde kazı için özel bir ekip kuruldu. Adli tıp uzmanı, epigraf, özel desinatör, arkeolog hocaları ile sadece mezar açımada çalışan uzmanlardan oluşan ekip, geniş bir alanda çalışmaya başladı.

Ekipleri en çok şaşırtan bir başka olayda 38 haftalık bebek cesedi oldu. Mezardan çıkmayan bebek cesedi, bir amforanın içinde bulundu.

Ekipler adeta toprak haline gelen 38 haftalık bebek cesedi için özel bir çaba harcadı. Bebek cesedi, topraktan büyük bir özenle çıkartılarak koruma altına alındı.


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERölüm