UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VURULAN GAZETECİ ALİ TARAKÇI: "KASITLI OLARAK YAPILMIŞ BİR OLAY"

İstanbul Esenyurt'ta trafikte tartıştığı kişi tarafından bacağından tabancayla vurulan Akit TV yorumcusu gazeteci Ali Tarakçı yaralandı. Tarakçı’dan yaşadığı olayla ilgili ilk açıklama geldi.

VURULAN GAZETECİ ALİ TARAKÇI: "KASITLI OLARAK YAPILMIŞ BİR OLAY"

Gazeteci Ali Tarakçı üç çocuğunu okula götürmek için aracıyla evinden çıktı. İki çocuğunu okula bırakan Ali Tarakçı, en küçük oğlunu anaokuluna bırakmaya gidiyordu.

Arkadan gelen araç Ali Tarakçı’nın kullandığı otomobile çarptı. Aracından inen Tarakçı, sürücü ve yanındaki diğer kişiyle tartışmaya başladı. Bu sırada tartıştığı kişilerden biri tabancasını çıkararak 5 el ateş etti.

Gazeteci bacağından 3 kurşunla yaralanırken, saldırganlar olay yerinden kaçtı. Çevredeki vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Bacağından yaralanan Ali Tarakçı,  taksiye bindirilerek özel bir hastaneye götürüldü. Olay yerine gelen  polis ekipleri incelemelerde bulundu.

Yaşanan olayı anlatan Ali Tarakçı, "Çocuklarımı okula bırakmak için evden çıktım. Sonra bir araç arabama arkadan çarptı.  İndik baktım araçlarda bir şey yok. Rapor tutmak istediler, sonra aralarından biri silahını çıkardı ateş etti" diye konuştu.

Trafikte tartıştığı kişi tarafından vurulması üzerine hastaneye kaldırılan Ali Tarakçı'nın eski eşi Aynur Cihan, gazetecilere açıklamada bulundu.

Aynur Cihan, Tarakçı'nın sabah çocukları okula bırakmak için evden çıktığını belirterek, 2'sini okullarına bıraktıktan sonra 3. çocuğuyla trafikte devam ederken, arkadan bir otomobilin yavaşça aracına çarptığını söyledi.

Ali Tarakçı'nın arabaya bakmak için aşağıya indiğini anlatan Aynur Cihan, "Bakıyor arabada bir şey yok. İki kişi araçtan çıkarak ayaklarına ateş açıyor. Tabi kasıtlı olarak yapılmış bir olay. Trafikle ilgili bir durum yok. İşte arabadan indirmek için. Çünkü arabanın içerisinde küçük bir çocuk var. 3 kurşun ayağına isabet ediyor. 2'si ayağından çıkarken, bir tanesi sağ bilekte kalıyor. Şu anda doktorlar bekliyorlar Acil Serviste. Sağlık açısından tabi ki iyi, ama, 3 yaşındaki çocuğumun yanında yapılması tabi ki kaygı yarattı. Çocuğum gergindi. Ben de öğrenir öğrenmez hemen gidip çocuğumu teslim aldım. Oradaki esnaflar almışlar. Ali Bey'i de hastaneye kaldırmışlar" diye konuştu.

Ali Tarakçı'nın iş ortağı Mehmet Mert ise, "Ali'nin ve benim gazetenin son günlerde yazdıklarımıza bakmak lazım. Bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Çünkü, arkasından biri çarpıyor. Arabadan inenler, ayağına 3-4 sefer sıkıp kaçıyorlar. Türkiye'de doğruları, gerçekleri yazanların maalesef hali bu. Ama biz yazmaya çizmeye, gerçeklerden, meslekten ödün vermemeye devam edeceğiz. Doğruları insanlara anlatmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERALİ TARAKÇI