UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

21st CENTURY FOX SATIŞINA SONY PICTURES DA KATILDI!..

Sektöre bomba gibi düşen “21st Century Fox satılıyor” haberleri ve Fox ile Disney’in bir arada anılmaya başlamasının ardından sinemanın bir diğer devi Sony, pazarlığa dahil oldu.

21st CENTURY FOX SATIŞINA SONY PICTURES DA KATILDI!..

Sektörü sarsan iddiaya ilişkin Ranini tv’den Mert Tanöz bir haber kaleme aldı.

İşte Mert Tanöz’ün yazısı;

Marvel evrenini, Pixar’ı , Lucasfilm’i bünyesinde barındıran Disney, 21st Century Fox’un satılma kararı almasının ardından görüşmelere başlamıştı. Netflix’e karşı kurulabilecek en güçlü ittifakı kurma yolunda emin adımlarla ilerleyen Disney’in önüne ise Sony engeli çıktı.

Son yıllarda sinema salonlarında istediği başarıyı yakalayamayan, yola kötü başlayan Dark Universe’un yanı sıra DC evreninden de beklediğini alamayan Sony, bünyesine Fox’u katarak elini güçlendirmenin planlarını yapıyor.

Disney karşısında bozguna uğramaktan ve eski ihtişamlı günlerini arayan Sony Pictures, çıkışı içinse bu anlaşmaya bel bağlıyor.

Fox’un Fox News Channel ve Fox Business Network’u elinde tutmayı planladığı biliniyor zira Murdochs’un haber bülteni ve spor kanallarına odaklanıp bu alanlarda liderliği üstlenme amacı olduğu herkesin malumu.

Her ne kadar Fox yalnızca teklifleri duymak istediğini açıklamış olsa da iyi bir teklife hayır demeyecekleri ortada.

Ancak asıl soru şu: Acaba Netflix Fox’un elinde tuttuğu haklarda (Fantastic Four ve X-Men başta olmak üzere) gözü var mı?

Yakın zamanda öğreneceğiz gibi duruyor.

(MERT TANÖZ)

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERSONNY