UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ŞEYMA’YI KARALAMAK İÇİN KURULMUŞ 30 KİŞİLİK BİR “ÇETE” YAKALANDI

İstanbul Emniyeti, Asayiş Şube Bilişim Suçları bölümü geçen hafta ünlüleri hack’leyenleri yakaladıktan sonra şimdi de bir “çete” operasyonuna imza attı. Şeyma Subaşı’nı karalamak hatta Şeyma’nın yer aldığı videolarda ses montajı dahi yapıp iftira kampanyaları planlamak suçuyla “suçüstü” yakalanan 30 kişi gözaltına alınırken, çetenin yurt dışındaki kadrosu için de interpolle işbirliği yapıldığı açıklandı. Polis’in son aylardaki operasyonlarıyla artık sosyal medyada “at oynatma” devri kapanıyor!..

ŞEYMA’YI KARALAMAK İÇİN KURULMUŞ 30 KİŞİLİK BİR “ÇETE” YAKALANDI

İşte resmi bilgiler:



BİLGİ NOTU

BÜRO ADI                           : ARGE BİLGİ İŞLEM BÜRO AMİRLİĞİ

SUÇUN NEVİ                      : İNTERNET ÜZERİNDEN HAKARET İFTİRA

İLÇESİ                                 : BEŞİKTAŞ-AVCILAR-MERSİN-BARTIN

SUÇUN TARİHİ                 : 09.12.2016

OPERASYON TARİHİ      : 24.10.2017

 

MÜŞTEKİLER:

1- ŞEYMA SUBAŞI            : 1990- doğ.

 

ŞÜPHELİLER:

1-YEŞİM N.                          : 1979 doğ. (Suç Kaydı Yok)

2-İLKNUR R.                      : 1980 doğ. (Suç Kaydı Yok)

3-CANSIN K. (FİRAR)      : 1987 doğ. (Suç Kaydı Yok)

4-YAZGÜLÜ T.                   : 1990 doğ. (Suç Kaydı Yok)

 

OLAY YERİ:

- BEŞİKTAŞ-AVCILAR-MERSİN-BARTIN (İnternet üzerinden)

ELE GEÇİRİLENLER:

-3 adet Tablet, 4 adet Telefon, 2 Dizüstü Bilgisayar, 3 Adet Flash Bellek

 

OLAYIN ÖZETİ      :

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 2017/135161 numaralı soruşturmasına istinaden başlatıla çalışmalarda Müşteki Şeyma Subaşına yönelik Sosyal medya şeklinde tabir edilen uygulamalardan hakaret ve iftira içerikli paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiş ve gerekli soruşturma başlatılmıştır.

Başlatılan soruşturmaya istinaden Asayiş Şube Müdürlüğü Arge Bilgi İşlem Büro Amirliği Bilişim Suçları Kısmınca 09.12.2016 tarihinden itibaren Yeşim N.(1979) doğumlu adlı bayan şahsın liderliğinde ve suça iştiraki tespit edilen İlknur R (1980) adlı bayan şahıslar gözaltına alınmıştır. Yapılan operasyonda Yeşim N. Beşiktaş ilçesine, İlknur R. Mersin ilinde gözaltına alınmış. Gözaltı esnasında Yeşim N. Suç delillerini yok etmek adına tableti kırmaya çalışırken tablet ile birlikte yakalanmıştır. Yine suça iştiraki tespit edilen Cansın K. Yurt dışında ikamet ettiği ve İnterpol ile işbirliği yapılarak yakalanması için gerekli tahkikat yapılmıştır. 

10.04.2017 tarihinde sosyal medyada benzer içerikli paylaşımların artması üzerine müşteki Şeyma Subaşının tekrar şikayeti üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Arge Bilgi İşlem Büro Amirliği Bilişim Şuçları Kısmınca yapılan geniş çaplı incelemeler üzerine bahse konu hesapların Yazgülü T. Tarafından kullanıldığı tespit edilmiştir. 24.10.2017 tarihinde Yazgülü T. İstanbul Avcılar da Yakalanarak Kısmımıza İntikal ettirilmiştir. Yazgülü T. Nin İstanbul ve Bartın İlinde bulunan ikametlerinde yapılan arama ve el koyma neticesinde suça konu dijital materyallere el konulmuştur.

Asayiş Şube Müdürlüğü Arge Bilgi İşlem Büro Amirliği Bilişim Şuçları Kısmınca cihazlar üzerinde yapılan incelemede daha önce gözaltına alınan Yeşim N. ve İlknur R.’nin Yazgülü T. İle organize bir şekilde Şeyma Subaşı’nın karalanması ve hakkında asılsız iddiaların oluşturulması konusunda işbirliği yaptıkları tespit edilmiştir. Asayiş Şube Müdürlüğü Arge Bilgi İşlem Büro Amirliği Bilişim Şuçları Dedektiflerinin olayı derinleştirmesi üzerine tespiti yapılan bu 3 kişi ile birlikte hareket eden ve iletişim halinde olan 15 ‘in üzerinde şahsın tespit edilmiştir. Yapılan sorgulamalarda gözaltına alınan kişiler suçu itiraf ederek kimlerle iletişim halinde oldukları bilgisini polis ile paylaşmışlardır.

Yeşim N.’nun İşlenen Suçta öncülük ettiği ve görevlendirmeler yaptığı saptanmıştır.  Suç grubu içerisinde Yazgülü T. nin diğer Suç grubu üyeleri tarafından hazırlanan içerikleri paylaştığı, Yeşim N. ve diğer Suç grubu üyelerinin de sayfanın popüleritesini arttırmak için farklı farklı profillerde faaliyetlerde bulundukları tesbit edilmiştir.

Asayiş Şube Müdürlüğü Arge Bilgi İşlem Büro Amirliği Bilişim Şuçları Dedktiflerince hesaplar içinde DM olarak adlandırılan direkt mesajlarda yaptığı incelemelerde Şeyma Subaşı’nın yer aldığı videolarda ses montajı yaparak sosyal medyada negatif algı yaratmak yönünde yazışmalar yapıldığı tespit edilmiştir.

DM ‘de yazışarak montajlı videoların yapılması ve yayılmasını sağlayan Suç grubu elemanlarının kimlik tespitleri yapılarak haklarında gerekli işlemler başlatılmıştır.

Şuana kadar toplamda 15’un üzerinde Suç grubu üyesinin kimliği tespit edilmiş ve haklarında gerekli arama ve gözaltına alınma çalışmalarının devam etmektedir.

Asayiş Şube Müdürlüğü Arge Bilgi İşlem Büro Amirliği Bilişim Şuçları Dedektiflerince şüpheliler adli mevkilere sevk edilmiş ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılmışlardır.

Arz ederim.

ARGE BİLGİ İŞLEM BÜRO AMİRLİĞİ

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERŞeyma Subaşı  ACUN ILICALI