UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CEM YILMAZ İLE SOSYAL MEDYA TAKİPÇİLERİ ARASINDAKİ SON ATIŞMA!

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değinmişler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

CEM YILMAZ İLE SOSYAL MEDYA TAKİPÇİLERİ ARASINDAKİ SON ATIŞMA!

ALİ EYÜBOĞLU-MİLLİYET

TV SATIŞLARI ARTTI REYTİNGLER DÜŞTÜ

Türkiye’de geçen yılın aynı dönemine oranla bu yıl televizyon satışları yüzde 100 arttı. Dizi ve film izlemeye ayrılan sürenin de artmasına rağmen ölçülen kanalların reytingleri artmadı, aksine azaldı. Çünkü insanların dizi ve filmleri izledikleri mecra değişti.

Düne kadar insanlar, sevdiği bir dizinin yeni bölümünü izlemek için bir hafta beklemek zorundaydı. İnternet televizyonculuğu sayesinde izleyici özgürleşti. TV izleme programını artık kendi belirliyor seyirci... Türkiye’de insanların istediği diziyi, filmi, dilediği zaman ve sürede izleme keyfinin geldiği nokta hakkında Netflix Ürün İnovasyonu Başkan Yardımcısı Chris Jaffe’in açıkladığı veriler çarpıcı:

“Türkiye’de mobil cihazlarla Netflix’e abone olanların yüzde 62.4’ü, altı ay içinde dizi ve filmleri internete bağlı TV’lerden izliyor. İnsanların film ve dizi izlemek için TV ekranı karşısında geçirdikleri süre, mobil cihazlarla izledikleri sürenin iki katı. Türkiye’deki Netflix kullanıcılarının internete bağlı TV’lerden film ve dizi izleme süreleri de yüzde 55 oranında arttı.

” İzleyicinin internet televizyonculuğuna kayması, günümüzün entertianment kanalları için için tehlike sinyali. Reyting düşünce gelir azalacak ve bu da içeriği etkileyecek. TV’de kaliteli dizi ve film izlemek isteyen de ekonomik bedelini ödeyecek.

CEM YILMAZ’I CEM YILMAZ YAPAN BİZİZ!

Cem Yılmaz ile sosyal medya takipçileri arasındaki son atışma, toplumun belli bir kesiminde var olan anlayışı, bir kez daha gözler önüne serdi.

Yılmaz’ın “Arif V 216” filmi için yaptığı paylaşımın altına şunu yazdı:

“8 ay sonra düğünüm var. Cem Abi, GORA’da yaşlı amcayla bindiğin kırmızı araba düğün arabam olsun. Çok istiyorum. Lütfen bu isteğimi geri çevirme.”

Ercen Şenel’in (@ercansenel6) isteğine Yılmaz’ın yanıtı, “?!? Arabam ?!?” olunca bu kez Porkan (@Porkan_Kam) girdi devreye:

“Benim tanıdığım Cem, kırmaz böyle samimi, içten istekleri. Çünkü Cem Yılmaz’ı Cem Yılmaz yapan biziz.”

Komedyen bu tweete şu yanıtı verdi:

“Cemi Cem yapan! Cem:)”

Ülkemizde nedense belli bir kesimde; sanatçıları yeteneklerinin değil halkın ilgisi ve medyanın yer vermesinin zirveye taşıdığı şeklinde bir algı var. Kişi de hüner yoksa, kim niye ilgi göstersin ona?

GÜNÜN SÖZÜ

Milyonlarca insan evsiz ve açken, hayatta hiçbir şeyden şikayet edemem. (Katy Perry)

MEVLÜT TEZEL- SABAH

ÖVÜNÜLECEK BİR İZDİHAM DEĞİL

36. İstanbul Kitap Fuarı'na gidenler, metrobüs üst geçidinde izdihama neden oldu.

İzdihamdan bunalanlar bariyerleri kırarak E-5'e atladı.

Bu fotoğrafı gören bir yabancı 'Vay be ne güzel bir ülke, insanlar kitap fuarına gidebilmek için birbirini çiğniyor' diyebilir. Ama her yıl aynı izdihamın yaşanması övünülecek bir durum değil. Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi, İstanbullular'ın ulaşmakta zaten zorluk yaşadığı bir yer. Alan olarak daha geniş ve ulaşımı daha kolay bir yer bulunmalı artık.

Okulların çocukları toplu halde servislerle fuara getirmesi, küçüklerin kitaplarla haşır neşir olması adına güzel ama bu etkinlik abartılıyor.

Ya okullara kontenjan konmalı ya da çocuklar için belirli gün ve saatler belirlenip duyurulmalı.

Madem bu kadar büyük ilgi var, o zaman fuarın süresi sekiz günden iki haftaya çıkarılmalı.

Kitap fuarında her yıl yaşanan izdihamla övünmek yerine, herkesin insan gibi rahat rahat gezeceği bir fuar atmosferi yaratılsa daha iyi olmaz mı?

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERYAZARLAR