UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

IRAK'TA 7,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM SONRASI ÖLÜ SAYISI ARTIYOR...

Kuzey Irak'ta meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremin bilançosu her geçen dakika artıyor. Son bilgilere göre İran'da en az 328, Irak'ta ise 7 kişi hayatını kaybetti. İki ülkede binlerce kişi de yaralandı.

IRAK'TA 7,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM SONRASI ÖLÜ SAYISI ARTIYOR...

Kerkük, Erbil ve Bağdat'ta da çok şiddetli hissedilen deprem Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu illerinden de hissedildi. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada depremin Türkiye'de herhangi bir can ve mal kaybına neden olmadığı belirtildi.

Irak'ta yerel saat ile 21:18'de bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Halepçe kentinin 32 km güneybatısı olduğu belirtildi. Kerkük, Erbil ve Bağdat'ta da çok şiddetli hissedilen deprem Türkiye'den de hissedildi. 7, 3 büyüklüğündeki deprem Süleymaniye'deki 8 köyde hasara yol açtı.

İRAN'DA 155 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Irak'ın İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında  meydana gelen deprem nedeniyle ülkenin batısındaki Kermanşah eyaletine bağlı  kentlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 155'e çıktı.

Tesnim Haber Ajansı'na açıklama yapan İran Meclisi Milletvekili Ferhad  Tecri, gece saatlerinde meydana gelen depremin ardıdan Kasrı Şirin, Serpulzihab  ve Selas Babacani'de 155 kişinin öldüğünü, bin 500'ün üzerinde kişinin  yaralandığını söyledi.

İran devlet televizyonuna konuşan Kermanşah Eyaleti Vali Yardımcısı  Mücteba Niykkerdar da göçük altında çok sayıda insan bulunduğunu dile getirdi.

Niykkerdar, "Sabah günün ağarmasıyla helikopterlerle köylerde hasar  tespit çalışmaları yapılacak. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe  ediyoruz." şeklinde konuştu.

ÜÇ GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Kermanşah eyaleti valiliğinden yapılan açıklamada, deprem nedeniyle  eyalette 3 gün yas ilan edildiği duyuruldu.

DEPREM 7 ÜLKEDE HİSSEDİLDİ

7.3 şiddetindeKİ deprem, Irak ve Türkiye'nin yanı sıra İran, Suriye, Kuveyt, Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de hissedildi.

TÜRKİYE'DE KORKUYA NEDEN OLDU

Deprem, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu illerinden de şiddetle hissedildi. Birçok bölgede vatandaşlar paniğe kapılarak sokaklara çıktı.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Irak-İran sınırında 7,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği hatırlatılarak, depremin sınır bölgesindeki Hakkari, Şırnak, Mardin, Batman, Siirt ve Van'da da hissedildiği ve söz konusu illerde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı belirtildi.

BAŞBAKANLIK: TÜRKİYE'NİN IRAK'A YARDIMLARI YOLA ÇIKTI

Başbakanlıktan, Irak'taki deprem sonrası Türk Kızılayı'nın bölgedeki depoları vasıtasıyla yardıma başladığı, AFAD ve UMKE arama kurtarma ekipleri ile insani yardım malzemelerinin Habur Sınır Kapısı'na yönlendirildiği bildirildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERırak deprem