UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBULLULARA MÜJDE! YENİ METRONUN AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU!..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul özelinde merak edilen soruları yanıtladı. Başkan Mevlüt Uysal, “Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy Metrosu sürücüsüz olduğu için test çalışmaları uzun sürdü. Vatandaşımız bu kadar sabretti en geç bir ay içerisinde açacağımızın sözünü veriyoruz” dedi

İSTANBULLULARA MÜJDE! YENİ METRONUN AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU!..

Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy Metro çalışmalarının bir ay içerisinde tamamlanacağı müjdesini veren Başkan Mevlüt Uysal, “Çekmeköy Metrosu, Türkiye’de ilk defa yapılan sürücüsüz metro çalışmasıdır. Testleri uzun zamandır devam ediyor. Şu anda testler bitti ve sertifikası alınması gerekiyor. Yanılmıyorsam bu hafta içinde sertifikası alınacak. Dolayısıyla bu ay içerisinde açılacağını ve açılmaya hazır hale geleceğini söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız bu kadar sabrettiler en geç bir ay içerisinde açacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu.

İstiklal Caddesindeki çalışmalara da değinen Başkan Uysal, “İstiklal Caddesinde yapılan çalışmanın doğru olduğunu düşünüyorum. İstiklal Caddesi Cumhuriyet dönemimizden önceki dönemlerden kalma tarihi bir yer. Birçok defa orada işlemler yapıldı, o işlemlerin hepsi yüzeysel yapıldığı için hepsi perişanlık oldu. Esaslı bir çalışma yapalım, biraz emek verelim ve bir daha oralara girmeyelim denilmiş. Bu doğru bir karar. Uygulamada vatandaşı üzen ve sıkıntıya sokak durumlar var. Oradaki müteahhitten işçilerinden çalışanlarına herkese daha düzenli çalışarak orada ki insanları daha az rahatsız ederek çözebilir. Onların tedbirlerini alacağız. Zaten yılbaşına kadar bitmesi lazım. Onun için düzelteceğiz. Onun için istiklal Caddesinde ki çalışmaları daha iyi denetleyip bir an önce bitmesini sağlayacağız. Proje doğru mu, diye sorarsanız, doğru bir çalışma” ifadelerini kullandı. Toplantı sonrasında Başkan Mevlüt Uysal ve basın mensupları toplu fotoğraf çektirdi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMETRO