UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ESKİŞEHİR’DE “ÇEKİRDEK ÇİTLEYEN EŞEK”İN KULAKLARINI KOPARDILAR!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin çevreyi kirletenlere esprili tepki göstermek amacıyla Porsuk Çayı kıyısına koyduğu, bank üzerinde oturmuş 'Çekirdek Çitleyen Eşek' heykelinin 2 kulağı koparıldı.

ESKİŞEHİR’DE “ÇEKİRDEK ÇİTLEYEN EŞEK”İN KULAKLARINI KOPARDILAR!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Yılmaz Büyükerşen’in "Karikatürize edilmiş bu heykeli koyarak çevre temizliğine mizahi bir açıdan dikkat çekmek istedik" dediği çok konuşulan 'Çekirdek Çitleyen Eşek’ heykeli, dün gece saldırıya uğradı.

Saldırganlar, eşeğin 2 uzun kulağını koparıp yere attı. Sabah saatlerinde belediye görevlileri tarafından fark edilen olay, polise bildirildi. Polisler ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri eşek heykelinin olduğu yerde incelemelerde bulundu.

Belediye yetkilileri, heykelin yanında bulunan kulakların onarılıp tekrar yerine takılacağını söylerken polis ekipleri de saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Heykelin yanında hatıra fotoğrafı çektiren kişiler, saldırıya tepki göstererek, "Heykelin kulaklarını koparan insanı ile eşeğin bir farkı yok" diye konuştu.

Çekirdek Çitleyen Eşek’ heykeli, sosyal medya da ilgi odağı olmuştu. Bazı paylaşımcılar, Porsuk Çayı kıyısına oturanların çekirdek kabuklarını ve çöpleri yere attığını ifade ederek Büyükerşen’in bu kişilere karşı çareyi böyle bir heykeli koymakta bulduğunu söylemişti.

Bazı kişiler de Yılmaz Büyükerşen’in belediye başkanlığının ilk yıllarında Porsuk Çayı kıyısında oturanların çekirdek çitleyip kabuklarını çimlerin üzerine atmasına çok kızdığını belirterek, "O yıllarda Büyükerşen’in çekirdek çitleyen eşek heykeli yaptığı söyleniyordu. Ancak bu heykeli yıllardık görmedik. Sonunda Yılmaz hoca çok kızmış olacak ki çekirdek çitleyen heykeli getirip Porsuk Çayı kayısına koydurmuş" demişti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLEReşek