UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON ZAMANLARIN EN KÖTÜ FACİASI İŞTE BÖYLE ENGELLENDİ!..

İstanbul TEM Polisi'nin olağanüstü gayretiyle engellediği canlı bomba saldırısında gözaltına alınan şüphelilerden 2'sinin 5 yıldır Arnavutköy'de yaşadığı ortaya çıktı.

SON ZAMANLARIN EN KÖTÜ FACİASI İŞTE BÖYLE ENGELLENDİ!..

TEM uzmanları peşpeşe 5 saldırı hedefleyen M.P., karısı S.P. ve diğer 2 teröristin, 2 hedefinin olduğu üzerinde duruyor.

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM)ekipleri  önceki gün çok önemli bir operasyona imza attı. TEM ekiplerinin çalışması son zamanlarım en kanlı terör eylem planını engellerken, yüzlerce kişinin hayatını kurtardı. O operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı.   TEM Polisi geçtiğimiz hafta DAES'in eylem hazırladığında olduğunu belirledi.  Eylem talimatı verilen 2 hücre tespit edildi. Birbirleri ile irtibatlı olan şüphelilerin Arnavutköy ve Esenyurt'taki adresleri tespit edildi. Polisin peşlerinde olduğundan tedirdin olan şüpheliler, izlerini kaybettirmek içün kaldıkları adresleri ateşe vererek ortandan kayboldu.

SIKI TAKİP

Adreslerde inceleme yapan ekipler, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirince, TEM Polisi adete teyakkuza geçti. Şüphlilerin kullandığı bir Otomobil ve motosiklet tespit edildi. Şüphelilerin Bayrampaşa'da bir AVM'de gideceği bilgisine ulaşan TEM Polisi o adreste tedbir aldı. Otoparka giren araçlardan inen şüpheliler, şok baskınla yakalandı. Şüphelilerden biri kaçmaya çalışırken bacağından vurularak etkisiz hale getirildi.

DÖRT CANLI BOMBA YELEĞİ

Araçtaki aramalarada, uzaktan kumanda düzeneği olan el yapımı patlayıcılar, sırt çantalı el yapımı patlayıcı bulunan canlı bomba yelekleri, 2 adet ateşli silah ve bu silaha ait çok sayıda dolu fişek ele geçirildi. Ele geçirilen bombalar ve 4 canlı bomba yeleği,  teröristlerin hedeflerinin büyüklüğünü de ortaya koydu.

5 EYLEM PLANI

TEM uzmanlarının değerlendirmesi, eylemi gerçekleştireceği iddia edilen M.P. ve Avusturya asıllı karısı S.P. ile diğer 2 teröristin hedeflerinin 5 ayrı eylem olduğunu ortaya koydu.  İddiaya göre, teröristler, önce uzaktan kumanda ile aracı patlatacak daha sonra ise 4 farklı noktada canlı bomba eylemi yapılacaktı. Teröristlerin henüz ifadesine başlanmadığı öğrenilirken, olası hedeflerin, araçların bulunduğu AVM yada 29 Ekim cumhuriyet bayramı törenlerinin düzenlendiği Vatan Caddesi olduğu üzerinde duruluyor.

5 YILDIR AYNI ADRESTELER

Şüphelilerin ifadelerine önümüzdeki günşerde başlanacağı öğrenilirken, gözaltına alınan şüphelilerden M.P. ve karısı S.P.'nin 5 yıldır Arnavutköy'de ikamet ettiği öğrenildi. Şüphelilerin kaldıkları adresin kiralık olduğu bilgisine ulaşıldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcanlı bomba  istanbul