UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KATALONYA’NIN YÖNETİMİ BAŞBAKAN YARDIMCISINA VERİLDİ!..

İspanya merkezi hükumeti Katalonya’nın özerkliğini iptal etti. Bölgenin yönetimi Başbakan Yardımcısı Soraya Saenz de Santamaria'ya verildi.

KATALONYA’NIN YÖNETİMİ BAŞBAKAN YARDIMCISINA VERİLDİ!..

Barselona'nın Belediye Başkanı Ada Colau Madrid’in bölgeye müdahalesini kınarken Katalonya’nın bağımsızlıktan yana olan partileri de tenkit ederek barışa karşı kamikaze yaptıklarını söyledi.

İspanya merkezi hükumeti Katalonya’nın özerkliğini lağvetti, bölgenin yönetimi Başbakan Yardımcısı Soraya Saenz de Santamaria'ya verildi. Barselona'nın Belediye Başkanı Ada Colau Madrid’in bölgeye müdahalesini kınarken Katalonya’nın bağımsızlıktan yana olan partileri de tenkit ederek barışa karşı kamikaze yaptıklarını söyledi.

Katalonya İspanya'nın en büyük özerk bölgesiydi. Bölgenin kendi parlamento, Polis kuvvetleri, yayın organı, hükumeti ve başkanı vardı. Dışişleri, silahlı kuvvetleri ve mali politika merkezi hükümet tarafından yürütülüyordu.

Barselona'nın Belediye Başkanı Ada Colau, Madrid’in bölgeye müdahalesini kınarken Katalonya’nın bağımsızlıktan yana olan partileri de tenkit ederek barışa karşı kamikaze yaptıklarını söyledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkatalonya