UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ADAMIN KALÇASINI ELLEDİĞİ İÇİN HAPİS CEZASI ALAN TURİST SERBEST!

Dubai’de bir adamın kalçasına dokunduğu gerekçesiyle 3 ay hapis cezasına çarptırılan İngiliz turist, Dubai emirinin talimatıyla serbest bırakıldı.

ADAMIN KALÇASINI ELLEDİĞİ İÇİN HAPİS CEZASI ALAN TURİST SERBEST!

İngiliz turist Jamie Harron'a Dubai'de halka açık alanda 'ahlaka aykırı davranış' sergileyerek bir kişinin kalçasına dokunduğu gerekçesiyle üç ay hapis cezası verildi.

Verilen ceza, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İngiltere'de yürütülen kampanyalar sonrası Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Reşid el Maktum'un talimatı sonrası geri çekildi.

Independent'ın haberine göre İskoçya'nın Stirling kentinden gelen Harron'ın, kalabalık bir barda içeceğinin dökülmesini engellemek için bir adama tutunduğu ve bunun 'yanlış anlaşıldığı' ifade edildi.

Öte yandan Harron'ın, Afganistan'a çalışmaya gittiği ve iki günlüğüne geldiği BAE'de tutuklandıktan sonra işini de kaybettiği belirtildi.

‘SUÇLAMALAR BOŞA ÇIKTI'

Tutuklanan Harron lehine kampanya yürüten gruplar, İngiliz turist hakkındaki suçlamaları reddetti. ‘Detained in Dubai' adıyla Harron için kampanya yürüten bir grup, polisin Harron'a davanın düştüğünü bildirdiğini duyurdu.

Ayrıca polisin, Harron'ın ‘pasaportunu almakta ve ülkeden ayrılmakta özgür olduğunu' ifade ettiği bildirildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtaciz  dubai