UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YAZ SAATİ UYGULAMASIYLA İLGİLİ FLAŞ KARAR!

Sürekli yaz saati uygulaması torba yasaya eklendi. Düzenleme Meclis'te görüşülecek.

YAZ SAATİ UYGULAMASIYLA İLGİLİ FLAŞ KARAR!

Yaz saati uygulaması TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın imzasını taşıyan önergede, 26/12/1925 tarihli ve 697 sayılı Günün Yirmi Dört Saat Takvimine Dair Kanunun 2. Maddesinin 2. Cümlesi 'Bakanlar Kurulu bir saati aşmamak kaydıyla ileri saat uygulaması yapmaya yetkilidir' şeklinde değiştiriliyor.

YAZ SAATİ UYGULAMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Yaz saati uygulamasıyla birlikte gün karanlıkta başlayınca güvenlik sorunları oluşacağı endişesiyle sosyal medyada kampanyalar başlatılmıştı. Yaz saati uygulamasına kış aylarında da devam edilmesiyle günü ağırması Türkiye genelinde saat 08.20'yi buluyordu. Hem işe giden yetişkinlerin hem de okula giden çocukların gün ağarmadan uyanıp yola düşmesi üzerine başlatılan imza kampanyalarına binlerce vatandaş destek verse de yaz saati uygulamasına devam edilmişti.

YAZ SAATİ UYGULAMASININ SÜREKLİLİĞİ CİHAZLARI NASIL ETKİLEYECEK?

İnternete erişimi olan telefon ve bilgisayarlar, her yıl iki kez saatlerin ileri ve geri alındığı gecelerde kendilerini otomatik olarak güncelliyorlardı. Sabit zaman dilimi uygulamasıyla birlikte eğer elektronik cihazlar otomatik saat ayarlaması yaparsa, kullanıcıların saatleri düzeltmesi gerekecek.

Geçen yıl 1 Kasım seçimleri nedeniyle Türkiye'de kış saati uygulamasına geçiş bir hafta ertelenmişti. Microsoft, o dönemde bir güncelleme yayınlayarak saatlerin bir hafta geç geri alınmasını sağlamaya çalıştıysa da güncelleme sadece Windows 10 işletim sistemi için geçerli olmuş ve birçok bilgisayarda saatler otomatik olarak geri alınmıştı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu da saati otomatik olarak geri alabilme özelliği bulunan akıllı telefon ve elektronik cihaz sahiplerini uyarmıştı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERYAZ SAATİ UYGULAMASI