UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MAHSUN KIRMIZIGÜL YILLAR SONRA TÜRKÜ ORUCUNU BOZDU!..

Mahsun Kırmızıgül, “Ustalara Saygı” toplantısında uzun bir aradan sonra ilk kez türkü söyledi. Kırmızıgül’ün izlenmeye değer performansı ilk kez Uçankuş’ta…

MAHSUN KIRMIZIGÜL YILLAR SONRA TÜRKÜ ORUCUNU BOZDU!..

Kültür, sanat, edebiyat, düşün ve müzik dünyasındaki usta isimlerin çeşitli yönleriyle buluşmasını hedefleyen Beşiktaş Belediyesi “Ustalara Saygı” toplantılarında 13’üncü dönemde bu akşam Fulya Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Geceye damgasını Mahsun Kırmızıgül vurdu. Ünlü oyuncu ve yönetmen yıllardır türkü söylemiyordu. Kırmızıgül, sessizliğini Beşiktaş Belediyesi'nin Dursun Ali Akınet için düzenlediği Ustalara Saygı etkinliğinde Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın ısrarıyla bozarak "Yan Yüreğim Yan" adlı türküyü söyledi.

Yeni dönemin ilk etkinliğinde türküleriyle Türkiye’nin gönlünde taht kuran “Dursun Ali Akınet” sevilen şiirleri ve türküleriyle anıldı. Faruk Şüyün’ün 12 yıldır hazırladığı “Ustalara Saygı” etkinliklerinin 156.sı Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın da katılımlarıyla Fulya Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Fulya Sanat Merkezi’nde Türkü Şöleni

“Halil İbrahim”, “Tel Vurdu Beni”, “Yolun Sonu Görünüyor” gibi sevilen türküleriyle milyonlarca kişiye ulaşan şair Dursun Ali Akınet, yılın ilk etkinliğinde Fulya Sanat Merkezi’nde sevilen türküleriyle anıldı.

Aralarında Özgür alter, İbrahim Can, Ali Osman Erbaşı, Mehmet Gümüş, Yüksel Kayfaz, Gülşen Kutlu, Selimhan, Şefik Pak, Tuğrul Şan ve Şükriye Tutkun’un bulunduğu türkü dünyasının usta isimleri; seslendirecekleri Dursun Ali Akınet eserleriyle geceyi bir müzik ziyafetine çevirdi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve Mahsun Kırmızıgül’ün de aralarında bulunduğu Dursun Ali Akınet dostlarının anılarını anlatacakları gecede herkesin gönül teline dokunan 72 yaşındaki ozanın Halil İbrahim hikayesini dinleyen izleyiciler, “Dağın Yamaçlarına Yaslan be Halil İbrahim”i hep birlikte söylediler.

MAHSUN KIRMIGÜL’ÜN TÜRKÜ PERFORMANSINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!..

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13