UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜLER, KENDİLERİNİ TACİZ EDEN YAPIMCIYI NASIL REZİL ETTİ?..

Sosyal medyada #MeToo (Ben de) itirafları çığ gibi büyüyor...

ÜNLÜLER, KENDİLERİNİ TACİZ EDEN YAPIMCIYI NASIL REZİL ETTİ?..

Hollywood’lu yapımcı Harvey Weinstein’in cinsel tacizlerinin ortaya çıkmasının ardından ünlü ve sıradan insanlar, ‘Ben de’ (Me too) etiketi altında sosyal medyada başlatılan kampanyaya katılarak itirafta bulunuyor.

Sosyal medyada #MeToo (Ben de) itirafları çığ gibi büyüyor... Hollywood’lu yapımcı Harvey Weinstein’in cinsel tacizlerinin ortaya çıkmasının ardından ünlü ve sıradan kadınlar, ‘Ben de’ (Me too) etiketi altında sosyal medyada başlatılan kampanyaya katılarak itirafta bulunuyor.

Son olarak ABD'li aktris Kate Winslet da Kariyeri boyunca Weinstein’le her karşılaştığında “Seni ünlü yapan benim, unutma” cümlesini duyduğunu açıklayarak, bunun alçakça bir davranış ve kabul edilemez olduğunu belirtti.

Amerikalı aktris Alyssa Milano, tüm kadınlardan, ‘Ben de’ etiketiyle başlarına gelen cinsel saldırı ve istismar deneyimlerini sosyal medyada paylaşmalarını istemişti.

Bu çağrıya uyan Türkiye de dahil dünyanın her yerinden on binlerce kadın, kendi deneyimlerini sosyal medya üzerinden ‘Ben de’ etiketiyle paylaşarak konunun ne kadar yaygın olduğunu gözler önüne serdi.

Paylaşımlar, modadan siyasete ve eğlence dünyasına tüm sektörlerde taciz ve tecavüzün ne kadar yaygın olduğunu gözler önüne serdi.

1990’lı yıllarda, adı dönemin ABD Devlet Başkanı Bill Clinton ile Beyaz Saray’da seks skandalına karışan Monica Lewinsky de herhangi bir detay vermeden sadece ‘ben de’ etiketiyle tweet attı.

Milano’nun çağrısına pop dünyasından Lady Gaga ve Sherly Crow da yanıt verdi. Crow, “Yardımcı sanatçı olarak katıldığım ilk dünya turnemde bir müdür tarafından...” notunu da paylaşımına ekledi.

Benzer hikayeler Arap dünyasında da Tunus’tan Mısır’a ve Dubai’ye kadar birçok kadın tarafından paylaşıldı. Kadınlar iş yeri ve kamusal alandaki istismarlara dikkat çekerek, bu durumu ‘tecavüz kültürü’ olarak nitelendirdi.

Angelina Jolie ve Gwethney Paltrow’un da aralarında olduğu Hollywood’da 20’den fazla kadın, Weinstein ile ilgili tecavüz, cinsel taciz ve hakaret gibi suçlamalarda bulunmuştu.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERHarvey Weinstein  taciz