UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KÖMÜR OCAĞINDAKİ GÖÇÜKTE HAYATINI KAYBEDENLER BELLİ OLDU!..

Şırnak'ta kömür ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 6 işçinin isimleri belirlenirken, işçi aileleri hastaneye akın ederek ağıtlar yaktı.

KÖMÜR OCAĞINDAKİ GÖÇÜKTE HAYATINI KAYBEDENLER BELLİ OLDU!..

Şırnak merkez Kömür Ocakları bölgesinde meydana gelen göçükte 6 işçi hayatını kaybetmiş, 1 işçi göçükten yaralı çıkarılmış ve göçükte kalan 1 işçiyi bulmak için başlatılan çalışmalar devam ederken, hayatını kaybeden işçi aileleri Şırnak Devlet Hastanesine akın etti. Bölge elverişsiz olduğu için ruhsat verilmeyen 1 nolu kömür ocağında kaçak yapılan çalışmada göçük meydana geldi. Bölgeye sevk edilen jandarma, polis, AFAD ve itfaiye ekipleri göçük altında kalanlara ulaşmak için çalışma başlatırken, 6 işçi ölü, 1 işçi yaralı olarak çıkarıldı. Toprak altında kalan 1 işçiye ulaşmak için ise çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bölgeye giden Şırnak Valisi Mehmet Aktaş çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ruhsat verilmemesine rağmen çalışmalar kaçak sürdürüldü

Edinilen bilgiye göre, 2013 yılı sonlarında bölgenin çalışmaya elverişli olmamasından dolayı valilik tarafından kömür ocaklarının ruhsatları iptal edildi. Ruhsatlar iptal edilmesine rağmen bir çok kömür ocağında kaçak çalışmalar devam ediyordu. Göçüğün meydana geldiği Mağrur A.Ş. isimli ocağında ruhsatsız ve kaçak olarak çalıştığı tespit edildi. Kaçak çalışan kömür ocağında 6 işçi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden işçiler Yılmaz Mağrur, Mesut Mağrur, Yüksel Uğur, Mehmet İzer, Sekvan Üstün ve Vedat Özden'in cansız bedenleri Şırnak Devlet Hastanesi'nde yapılacak otopsinin ardından toprağa verilmek üzere ailelerine teslim edilmesi beklenirken, aileler hastaneye akın etti.

Aileler hastane önünde ağıtlar yakarak ağladı

Acı haberi aldıktan sonra Şırnak Devlet Hastanesi'ne akın eden aileler yakınları için ağıtlar yaktı. Bazı aile fertleri hastane önünde fenalık geçirdi. Hastane önünde ailelerin acı bekleyişi devam ediyor.

Öte yandan Enerji Bakanlığı ocağın ruhsatsız olduğunu duyurdu.

VALİLİK: HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

Mersin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait personel servis aracının Yenişehir İlçesi Dikenliyol mevkiinde seyir halindeyken meydana gelen patlamada 12 polis memurunun yaralandığını bildirdi. Açıklamada polislerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı, patlama ile ilgili çok yönlü araştırmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERSON DAKİKA