UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

NİLGÜN BELGÜN, HER TÜRLÜ İLİŞKİYİ TARTIŞMA ORTAMINA SUNACAK!..

Ünlü oyuncu Nilgün Belgün artık Youtube kanalı ile sevenleriyle buluşacak. Belgün 17 Ekim Salı günü saat 18:10’da her türlü ilişkiyi sansürsüz bir şekilde tartışma ortamına sunacak.

NİLGÜN BELGÜN, HER TÜRLÜ İLİŞKİYİ TARTIŞMA ORTAMINA SUNACAK!..

İşte Nigün Belgün’ün hayatı:

18 Mart'da  İstanbul’da doğdum… Özel Şişli Kolejini  bitirdikten sonra İstanbul Belediye konservatuarı Şan ve Tiyatro Bölümünde okudum…

1973 yılında Devekuşu Kabare’de “Haneler” oyunda başrol oynayarak profesyonel olarak oyunculuğa başladım.

1990 yılında  TRT 1 de yayınlanan “Bir Başka Gece” adlı müzik eğlence programında yer alan,  "Darbukatör Bayram" adlı skeçte  oynadığım “GÜLPEMBE” rolüyle kısa sürede daha büyük bir kitle tarafından tanındım.

“İŞTE MÜZİK İSTE EĞLENCE”, “GECE SEFASI” gibi müzik ve  eğlence programlarında oyunculuk ve sunuculuk yaptım.

1993 yılında Milliyet Gazetesi yılın en iyi TV – KOMEDİ KADIN OYUNCUSU ödülünü aldım.

Kemal Sunal ile başrolünü paylaştığım “ BIÇKIN”(1988), Zeki Ökten'in yönetmenliğini yaptığı "ÇİNLİLER GELİYOR" (2006), Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı "BANA ŞANS DİLE" rol aldığım bazı sinema filmlerinden bir kaçı…

“İÇİMDEKİ KADIN”, “BİR KADIN BİR ERKEK, DÜET VE DÜELLO" ve “AŞK ve KOMEDİ” adında yayınlanmış 3 kitabım bulunmaktadır. Son olarak da 2013 yılında çıkan Gülenay Börekçi’nin kaleme aldığı “Hayat… Sen Benimsin” adlı söyleşi kitabım var.

3 yıl boyunca, Türkiye Menopoz ve Osteoporoz Derneği ile birlikte tüm Türkiye genelinde “KADINI BİLİNÇLENDİRME” kampanyasında çalışmalar yaptım. Ayrıca, PERKİSON hastalığıyla ilgili de 2 yıl boyunca sağlık çalışmalarında yer aldım…

2005 yılında, Tiyatro İstanbul’da oynadığım “TEPETAKLAK” oyunla  yılın en iyi komedi kadın oyuncusu olarak 8 tane ödül aldım.

2006-2007 döneminde TV 8 ‘de yayınlanan, bir çok köşe yazarının ve halkımızın büyük ilgi ve beğenisini kazanan “HAFTA İÇİ HERGÜN NİLGÜN BELGÜN” adlı sabah programını yaptım.

2008 yılında Yağmurdan Sonra sinema filminde oynadım.

2010 yılında Acun Ilıcalı’nın yaptığı ve Show Tv’de yayınlanan “Yok Böyle Dans” yarışmasın da 10 hafta yarışmacı olarak yer aldım.

2011 yılında iki sezon Sky Türk ekranların da yayınlanan “Bildiğiniz Gibi”  programını Ali Saydam ile birlikte  yaptım.

2012 yılında sahnelemeye başladığım Nilgün Belgün’le “Aşk ve Komedi” adlı tek kişilik gösterim devam etmekte.. Bu gösterimi İstanbul’da, İstanbul dışında pek çok yerde ve Mart ayında Amerika’da Newyork’ta, Ekim ayında ise İsveç’in Stockholm, Göteborg, Malmö, 2015 yılında Avusturya Bregenz şehirlerinde binlerce Türke sahneledim. Gösterim hali hazırda devam etmektedir. 2017 Ekim ayında  41. Sanat yılımı kutluyorum. 

TANITIM VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!..

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERNİLGÜN BELGÜN