UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TACİZ SKANDALINA İKİ OYUNCU DAHA DAHİL OLDU!

Angelina Jolie ve Gwyneth Paltrow da Hollywood yapımcısı Weinstein’in tacizine uğradıklarını söyledi.

TACİZ SKANDALINA İKİ OYUNCU DAHA DAHİL OLDU!

ABD'de, Hollywood film endüstrisinin ünlü yapımcılarından Harvey Weinstein'ın taciz ve tecavüz skandalı gün geçtikçe büyüyor. Her gün birbirinden ünlü kadın oyuncular, Weinstein'in ahlaksız teklif, taciz, şantaj, tehdit ve hatta tecavüzüne maruz kaldıklarını itiraf ediyor. Son olarak Oscar ödüllü oyuncular Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie de Weinstein'ın tacizlerine maruz kaldıklarını anlatırken, İtalyan oyuncu Asia Argento, ünlü yapımcının tecavüzüne direnemediğini söyledi.

'ÇOCUKTUM, KORKTUM'

New York Times'a konuşan Gwyneth Paltrow, 22 yaşındayken Jane Austen'in Emma adlı romanının beyaz perdeye aktarılmasıyla ilgili bir otelde yaptıkları toplantıda Weinstein tarafından taciz edildiğini anlattı. Weinstein'dan kaçıp, olayı o dönemki erkek arkadaşı Brad Pitt'e anlattığını söyleyen Paltrow, "O zaman daha çocuktum. Çok ama çok korktum" dedi. Jolie de yaptığı yazılı açıklamada, "Gençliğimde Harvey Weinstein ile kötü bir tecrübe yaşadım ve hayatım boyunca onunla çalışmamayı seçtim ve diğer oyuncuları da bu konuda uyardım" ifdelerini kullandı.

'OTELDE TECAVÜZ ETTİ'

İtalyan oyuncu Asia Argento ise, 1997'de Fransa'da bir otelde Weinstein'in tecavüzüne direnemediğini belirterek, "Tam bir kâbustu. Bu olay 1999'da vizyona girecek olan filmimden önce başıma gelmişti. Onu her gördüğümde kendimi küçük, aptal ve zayıf hissediyordum. Çünkü tecavüzden sonra o kazandı" açıklamasında bulundu. Miramax adlı film şirketiyle Ucuz Roman, Kill Bill, İngiliz Hasta ve New York Çeteleri gibi meşhur filmlere imza atan Harvey, skandalın patlak vermesinin ardından basının karşısına çıkmamayı tercih etti. Harvey'in şimdiki şirketi Weinstein Company'nin başkanlığını bıraktığı öne sürüldü. Weinstein'in, avukatı aracılığıyla kendisini suçlayan 8 kadınla anlaşma yoluna gittiğinin ortaya çıkmasının ardından patlak veren skandaldan sonra Rose McGowan, Ashley Judd ve Rosanna Arquette gibi isimler başlarına gelenleri basınla paylaşmıştı.

'ÖZRÜ YOK' DEDİ TERK ETTİ

Taciz iddialarıyla zor günler yaşayan Harvey Weinstein'ı eşi Georgina Chapman terk etti. Weinstein çıkan iddianın ardından kurucularından biri olduğu Weinstein Company tarafından işine son verilmesinin ardından aynı hafta eşini de kaybetmiş oldu. Eşini "canavarca davranışları" nedeniyle terk ettiğini söyleyen Chapman, "Bu özrü olmayan hareketler nedeniyle olağanüstü acılar çeken kadınları düşününce kalbim kırıldı" açıklamasında bulundu. Öte yandan eski ABD Başkanı Barack Obama, açıklamasında "Eşim Michelle ve ben Weinstein hakkında çıkan haberlerden rahatsızlık duyduk. Statüsüne bakılmaksızın mutlaka ceza almalı" dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13