UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN'DAN VİZE AÇIKLAMASI: 'BU KARAR ÜZÜNTÜ VERİCİ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, toplantıda ABD'nin almış olduğu vize kararı ile ilgili ilk kez konuştu.

ERDOĞAN'DAN VİZE AÇIKLAMASI: 'BU KARAR ÜZÜNTÜ VERİCİ'

Erdoğan, vize kararı için 'Bu karar her şeyden önce üzüntü verici. Ankara'da Büyükelçi'nin böyle bir karar vermesi üzüntü verici. Dışişleri Bakanlığı yetkililerimiz konu ile ilgili gerekli girişimler için muhattaplarını aradı. Bakanımız konuyu bana aktardığında kendilerine ilk şunu söyledim:

Türkiye bir hukuk devletidir. Biz kabile devleti değiliz. Onların açıkladığı metin neyse o metnin karşı metnini aynı anda verdik. Süreç bundan ibarettir.' dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Amerikan Büyükelçiliği, dün akşam saatlerinde, "Türkiye'den yapılan vize başvuruları süresiz durduruldu" açıklamasında bulundu. Bu kararın ardından, gece yarısına doğru Türkiye de Amerikan vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı.

ELÇİLİK MÜSTEŞARI DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI

Öte yandan ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Philip Kosnett’in Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı ve ABD’nin vize işlemlerini askıya alması kararından dönülmesi yönündeki beklentinin iletildiği bildirildi.

ABD resmi twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye'nin 8 Ekim'den itibaren ABD vatandaşlarının vize işlemlerini durdurduğu bildirildi.

 JOHN BASS'IN TEKLİFİNE RET!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Amerika'nın Ankara Büyükelçisi John Bass'ın görüşme teklifini kabul etmedi.

 METİN TOPUZ'UN EŞİ VE OĞLU SORGUDA

Amerika Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un eşi ve oğlu sorguya alındı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERRecep Tayyip Erdoğan  VİZE