UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"ERHAN ÇELİK DEPLASMANDA OYNAMAYA KARAR VERDİ"

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değinmişler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

"ERHAN ÇELİK DEPLASMANDA OYNAMAYA KARAR VERDİ"

MESUT YAR-POSTA

DEPLASMANDA OYNAMAYA KARAR VERDİ

Erhan Çelik, TRT Ana Haber’i bıraktı. Hemen akabinde uzun bir konuşma yaptık. Son dönemde magazinle anılıyor oluşu kamu yayıncılığında hassasiyete önem veren Erhan Çelik’i (kendi içinde) yıpratmıştı.

İddialara yanıt veremiyor olmak, ithamların havada kalması... “Böyle anılmak istemiyorum. Bu yüzden meselenin hukuki sürecinin içinde olabilmek için kamu kanalından uzaklaşmam gerekiyordu, gereğini yaptım” dedi...

Aradığımda TRT üst düzeyinden gelen mesajı da okudu. Yönetim “yanındayız” diyordu. Sonra Ocak ayına kadar dinleneceğini ve ardından haber ya da farklı bir formatla yine ekranda olacağını söyledi...

Erhan Çelik’in sözleşmesi devam ediyor. Ama kendine verdiği söz de öyle. Anlayacağınız meselesini farklı bir stadyumda halletme kararı almış. Bu deplasmanda bize düşen temenni net; hakkında hayırlısı neyse, o olsun!

'Magazin masası kuruluyor'

Seçkin Piriler ve Yeşim Salkım çok yakında aynı masanın iki ucunda yer alacak. “Magazin Masası” isimli yeni bir magazin/analiz programının yorumcuları olacaklar... İki isim de kamuoyunun dikkatini çeken renkli ruh haline sahipler. Masada sanırım bir de işin yapımcısı Volkan Öksüz olacak. Yayın kanalı da Lifetime TV...

Magazin analiz programlarında geçtiğimiz yıla oranla bir azalma görülmüştü ama mevcut magazin dünyası geçmiş yıldan çok daha dolu ve renkli. Dolayısıyla pazarda yeni bir oyuncuya yer var. Hadi hayırlısı!

Tadında bırakmak ne güzel

“No: 309” (FOX) sona eriyor. Bu kesin bilgi, yayalım. Açıkçası “No: 309” Türk televizyonlarının en uzun ömürlü romantik komedi dizisi oldu... Çoğunlukla tekrara düştüğü için köşemizde sıklıkla yer aldı.

Ama övgüyü de esirgemedik. Ne olursa olsun mevcut dizi dünyasında bir dizinin ömrü üç sezonu aşacak gibi görünmüyor... Hâl böyle olunca, tadını kaçırmadan bıraktığı için son bir övgüyü de hak ediyor.

Başka bir yapımcı ya da yayıncı olsa dizinin mevcut yerine “kimselere vermem” diye Tarzan’ın salkıma sarıldığı gibi sarılırdı!

Yeni sözler ve yeni yüzler bulmalı

Interpress verilerine göre geçtiğimiz hafta en çok konuşulan ünlüler; İrem Derici, Aleyna Tilki, Demet Akalın, Murat Dalkılıç ve Murat Boz olmuş. Buna Acun Ilıcalı, Cem Yılmaz, Hülya Avşar ve Gülben Ergen’i de ekleyelim. Daha 10 kişi bile olmadı...

Türkiye’de magazinin hep aynı isimler arasında turlaması halinden nasıl kurtulacağız acaba? İşin kötüsü bu durum ne izleyene kâr ediyor, ne yayınlayana, ne de yayınlanana. Magazin programlarının yeni bir söz bulma vakti geldi; çünkü mevcut durum içimizi baydı!

Arada en çok onlar izleniyor

TV kanalları bir saatlik dilimde 12 dakikalık reklam yayınlayabiliyor. Dolayısıyla içeriğe tanıtımlarla 15 dakikayı bulan bir ara veriliyor.. İşte o 15 dakikada en çok neleri izlediğimiz ortaya çıktı.

GSM sektörünün reklamları birinci sırada. Ardından gelen sektörler sırasıyla inşaat, kozmetik, elektronik medya ve temizlik ürünleri olarak devam ediyor...

En çok tükettiğimiz ya da alıma açık sektörler bunlar. Ve reyting anlamında da bazı dizilerden çok izleniyorlar. O yüzden reklamların “içeriklerini” güçlü tutmaları gerekiyor. Bana göre orada da reyting rekabetinden kaçış yok!

Vedar Milor ve Faraşı

“Yemekteyiz”e (TV8) bayılıyorum. Yarışma ahalisi rakiplerinin yaptığı yemekten bir çatal alıp deyim yerindeyse mangalda kül bırakmıyor... Hepsinin içine bir Vedat Milor, bir Mehmet Yaşin, bir merhum Tuğrul Şavkay kaçmış gibi. Kopya gurmelik almış başını gidiyor. Ben eğleniyorum. Mesele o değil. Yapımcılardan iki ricam var.

İlki dünyanın en saygın gurmelerinden Vedat Milor’un elinde faraşla finallere katılması. Boş konuşanın ağzına vurarak edebe çağırması (şiddete karşıyım ama fantezi işte)...

Bir de atıldığını düşündüğüm kalan yemeklerin en azından hayvan barınaklarına verilmesi. Tabii eğer onların da asabını bozacak kadar kötü değilse...

SİNA KOLOĞLU – MİLLİYET

İNTİHARIN ŞARKISI MI ?

‘Çember’de intihar eden gençlerin dinledikleri Seksendört grubunun  ‘Ölürüm Hasretinle’ parçası çaldı.  Yapım ekibi böyle uygun görmüş. Ev ahalisi, “Pek iç karartıcı şarkıymış” dedi. Murat Kekilli’yle boy ölçüşmesi mümkün değil ama.

TRT’nin ressamı

‘Dolunay’ dizisinde Bulut’un resim ödevini Fatoş’la Tarık yapıyor. Fatoş, “Senin şu gerçekçi tarafına hayranım” diyor. Tarık’ın, “Yaa Fatoş Hanım biz Bob Ross’la büyüdük” lafı bizi de o günlere götürdü. TRT’nin resim yapan sakallı abisi, kimine göre de amcası. Bizim kuşaktan olup da ‘Resim Sevinci’nin rahle-i tedrisinden geçmeyen var mı? TRT’nin bugünden geleceğe hatırlanacak hangi programı olacak?  

Gizli Reklam böyle olur

Enerji içeceğini Deniz bir devirdi, şarkıyı sular seller misali, tamamladı. ‘Kanatlandırıyor’ durumu. Bazı içenlerin içecekle ilgili kanatlanmadığı ve dava açıp kazandığını duymuştum. Deniz onlardan değil anlaşılan.

Malikâne mi otel odası mı?

‘Cennet’in Gözyaşları’nda Arzu odasına çıkıyor. Kapıyı açtığında elektrik düğmesinin yanında bir elektrik anahtarı var. Ev ahalisinin dikkatinden kaçmadı. Bir sahne öncesinde malikânenin dış görüntüsü vardı. Soyer’lerin malikânesi yoksa bir otel miydi?

 Fakir ama gururlu halk

 “Ülkemizin yüzde 43’ü fakirlik yaşıyor. Ama devrim olmuyor” cümlesini Hindistan’la ilgili Docubox kanalında ‘İz Sürücü’ (Track Rider) seyahat programında duyup, not almışım. Acaba neden? Cevabını siz verin.

Abartılardan bir demet

Fikret Orman basın toplantısı yaptı. CNN Türk’te Emre Tilev haber sonrası, “Ben sayın başkanın bütün sözlerinin, hatta nefesinin bile altına imza atıyorum” dedi. 

ALİ EYÜBOĞLU MİLLİYET

İMİRZALIOĞLU’NA 15 MİLYON TL PEŞİNAT

Dizi süreleri çok uzun. Kanallar arasındaki rekabet yüzünden oyuncu ücretleri dizilerin prodüksiyon kalitesini düşürecek ölçüde yüksek. Senaryo konusunda deniz bitti. star isimleri rakiplerine kaptırmak istemeyen kanallarda, senaryoya göre oyuncu yerine stara senaryo arama sevdası... Okuduğu senaryodan bunun tutup tutmayacağını kestiremeyen drama müdürleri... TV dünyasında dizi konusunda bir dizi yanlış daha var ve kanal yöneticileri bu durumun farkında. Üstelik bunları aralarında konuşmaya başladılar. Çünkü, bugün dizi ihracatından yılda 300 milyon dolar kazanan Türkiye, bu gidişle birkaç yıl sonra satacak kalitede iş çekemez hale gelecek.

Bu sezon sektörün büyük bir merakla beklediği eski adıyla ‘Fatih’, yeni adıyla ‘Mehmed’in çekimleri başladı. Birkaç ay içinde ekrana gelmesi beklenen diziyle ilgili bir TV yöneticisi, “Kanal D, yapımcıya 20 milyon TL avans verdi. O3 Medya da, bölüm başına 350 bin TL’ye anlaştığı Kenan İmirzalıoğlu’na 15 milyonu peşin ödedi” dedi.

Dizi için telaffuz edilen rakamlar gibi beklenti de yüksek. İmirzalıoğlu’nun Fatih’i canlandırdığı projenin hikayesi, 1451’den başlayacak. Çağ açıp, çağ kapatan padişahın 1453’teki İstanbul’u fethetmesi gelecek sezona kalacak ve dizi o zaman  ‘Fatih’ olacak. Böylesine yüksek bütçeli ve beklentili bir iş, yayınlandığı akşamlar açık ara gün birincisi çıkarsa, sorun yok. Aksi takdirde yazık olacak onca para   ve emeğe...

‘Kurtlar Vadisi Vatan’a Avrupa’da Fetö direnci

15 Temmuz darbe girişimini beyazperdeye taşıyan ‘Kurtlar Vadisi Vatan’ filmi, Türkiye’den sonra Avrupa’da vizyona girdi. Terör örgütü ele başı Fethullah Gülen’in sahtekârlığını ve hangi istihbarat örgütünün maşası olduğunu anlatan proje, Avrupa’daki FETÖ’cüleri ayaklandırdı.

Başta Almanya olmak üzere Avrupa’daki FETÖ’cüler, yazılı ve sosyal medyada ‘Kurtlar Vadisi Vatan’a savaş açtı. FETÖ üyeleri, ‘Kurtlar Vadisi Vatan’ın Avrupa’daki Türkleri bölecek, olaylar çıkmasına yol açacak bir propaganda filmi olduğu iddiasıyla karşı atağa geçti. Bazı yerel siyasetçileri de yanına alan FETÖ’cüler, filmi göstermemeleri için sinemacılara baskı yapmaya başladı.

‘Kızım Lara bana  Allah’ın selamı’

Elimden geldiğince her sosyal sorumluluk projesine destek olmaya çalışıyorum. MCD Medya ve Lifetime Türkiye Başkanı Esra Oflaz Güvenkaya’nın önderliğinde başlayan ‘Çocuklara İkinci Şans’ projesi de bunlardan biri... Bu yıl Koruncuk Vakfı’nın köyünde kalan çocuklara yardım elini uzatacak kampanyanın gala yemeği Şişli’deki Marriott Hotel’de yapıldı. Lifetime’ın ‘İkinci Şans’ projesinin yüzü Meryem Uzerli, cemiyet hayatından birçok ünlü kadının katıldığı yemekte kısa bir konuşma yaptı. Söyledikleri ilginçti. İşte Uzerli’nin kızını ilk kucağına aldığında hissettikleri:

“Lara’yı doğurup, kucağıma aldığımda yüzünü görmedim. O an ben Allah’tan bir selam gördüm. Benim için çocuklar böyle bir şey.

Bir mucize... Çocuklar bize Allah’tan bir selam. Çocuklar en değerli varlığımız. Biz bu hayatta hep ne öğreniyoruz: Bir adam veya kadın tarafından dünyaya bakmak... Ama asıl çocuklar tarafından dünyaya bakmayı öğrenmeliyiz. Allah bize çocuklara bakmak için güç versin. Bunu kullanırsak dünyanın en büyük bereketi olacak, buna çok inanıyorum.” 

‘Hayat tamircisi’ne destek

Mardin’in Derik ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki HASAN Kızıl, kendini yardıma muhtaç engelli sokak hayvanlarına adadı. Onlara yaptığı protez ve yürüteçlerle haber olan Kızıl’a, Turkcell’den destek geldi. Turkcell, Kızıl’a aparatlarını daha rahat yapabilmesi için, 3D yazıcı hediye etti. Kızıl, bu sayede artık daha çok yardıma muhtaç sokak hayvanına yardım edebilecek. Keşke her şehirde, engelli hayvanları hayata bağlayan bir ‘Hayat Tamircisi’ olsa ve kurumlar da bu insanlara destek çıksa...

GÜNÜN SÖZÜ

En anlamlı bakış, bir çift ıslak gözde sakladır. Çok şey anlatır; çünkü dil bağlanır, yürek konuşur. (Milan Kundera)

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERYAZARLAR