UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MELİH GÖKÇEK’İN İSTİFA İDDİALARINA BAŞBAKANDAN YANIT!..

Başbakan Yıldırım gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MELİH GÖKÇEK’İN İSTİFA İDDİALARINA BAŞBAKANDAN YANIT!..

Dün akşam Beştepe'de gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Melih Gökçek görüşmesi ve Melih Gökçek'in istifa iddiaları Yıldırım'a soruldu. Başbakan Yıldırım bu soruyu, 'Dedikodulara göre amel edilmez' diye yanıtladı.

Konuşmasından satır başları:

Irak meselesi

Sayın İbadi'den böyle bir davet gelmiştir. Bu konuda arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bu ziyaret önemli bir ziyarettir. O yüzden hazırlıkların dikkatli yapılması gerekir. Başika meselesi olduğundan fazla gündeme getiriliyor. Başika'daki askerlerimiz DEAŞ'la mücadeleye katılacak olanlara eğitim vermek üzere oradalar. Irak da DEAŞ'la mücadele ettiği için aramızda bu konunun mesele olmaması gerekiyor. Gayrimeşru referandumu var, PKK ile bizim etkin mücadelemiz var. Bu konularda çok daha bir işbirliği içerisinde olmamız lazım. Özellikle bizim açımızdan kabul edilemez yok hükmündeki referandumdan sonra biz ilişkilerimizi Irak Merkezi Hükümeti ile daha da geliştirmek istiyoruz. Bu konuda İran'a da Cumhurbaşkanımızın ziyareti oldu, İran'la da işbirliği konusunda ortak karara varıldı. İran'la mutabakatımız PKK'ya yönelik ortak mücadeleyi de içeriyor. 

Türkiye'nin hedefi Kuzey Irak'ta yaşayan kardeşlerimiz değildir. Her türlü etnik grup orada rahatça yaşamalıdır. 

Melih Gökçek açıklaması

Gazetecilerin, Melih Gökçek'in istifası iddialarıyla ilgili sorusuna ise Başbakan Yıldırım, 'İstifayı kim söylüyor? Dedikoduya göre amel edilir mi?' diye yanıt verdi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13