UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

58 KİŞİYİ ÖLDÜREN SALDIRGAN HAKKINDA ÇARPICI DETAY ORTAYA ÇIKTI!

ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlediği silahlı saldırıda 58 kişiyi öldüren Stephen Paddock'un daha önce Chicago ve Las Vegas'taki iki farklı müzik festivalini gören iki mekandan yer ayırttığı ortaya çıkarıldı.

58 KİŞİYİ ÖLDÜREN SALDIRGAN HAKKINDA ÇARPICI DETAY ORTAYA ÇIKTI!

Polisin, ABD tarihindeki en kanlı silahlı saldırının faili olduğu  belirtilen Paddock'un, önceki eylemlerine ve saldırıyı gerçekleştirme nedenine  ilişkin soruşturması sürüyor.

Saldırının nedeniyle ilgili henüz net bir açıklama yapılmazken,  Paddock'un saldırıyı tasarlayarak gerçekleştirdiği tezini güçlendirecek bazı ipuçları ortaya çıkarıldı.

Paddock'un geçen ağustos ayında Chicago'da düzenlenen Lollapalooza  Müzik Festivali'nin yapıldığı parkı gören Blackstone Hotel'den yer ayırttığı  ancak bu tarihte Chicago'ya uğradığına dair bir delil olmadığı duyuruldu.

Saldırganın, Las Vegas'taki olaydan bir hafta önce düzenlenen "Life is  Beautiful" alternatif Müzik Festivali'ni gören yüksek katlı bir binadan da oda  kiraladığı ifade edildi ancak polis konuya ilişkin detay vermedi.

Paddock'un, katliamı gerçekleştirdiği Mandalay Bay Oteli'ne giriş  yaparken de görevlilerden özellikle müzik festivalini gören bir oda talep ettiği  kaydedildi.

Polis, Paddock'un saldırının ardından kaçmayı planladığını da bildirdi  ancak bunu nasıl belirlediklerine ilişkin bilgi vermedi.

Kız arkadaşı sorgulandı

Öte yandan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) saldırı anında  Filipinler'de olan ve ABD'ye dönen, Paddock'un kız arkadaşı Marilou Danley'i de  sorguladı.

Kadının, Paddock'un bu saldırıyı niye işlediğine ya da böyle bir  saldırı gerçekleştireceğine ilişkin bilgisi ve sezgisinin olmadığını söylediği  aktarıldı.

Saldırganın Filipinler'deyken kendisine 100 bin dolar göndererek ev  almasını istediğini anlatan kadının ifadesinde, "Para için minnettardım ama aynı  zamanda benden ayrılmaya mı çalışıyor? diye endişe de ettim. Kendisiyle mutlu bir  gelecek hayal ediyordum. Herhangi bir şiddet eylemi planladığını hiç sezmedim."  dediği öğrenildi.

ABD'nin Las Vegas kentinde Stephen Paddock, pazar gecesi konser  alanında bulunan kişilerin üzerine yolun karşısındaki otelden ateş açmış,  saldırıda 58 kişi hayatını kaybetmiş, 525 kişi yaralanmıştı.

 

FBI, saldırganın herhangi bir uluslararası terör örgütüyle  bağlantısının olmadığını açıklamıştı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERlas vegas  saldırı