UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

POLİSLERDEN, COPLA DAYAK YİYEN KADIN BULUNDU!..

Antalya'nın Alanya ilçesinde 2 polis tarafından darp edilen Kırgızistanlı ve akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülen 40 yaşındaki kadın, polis tarafından bulunarak sağlık kontrolünden geçirildi.

POLİSLERDEN, COPLA DAYAK YİYEN KADIN BULUNDU!..

Antalya'nın Alanya ilçesinde dün sabaha karşı polis tarafından tekme ve copla feci şekilde darp edilen Kırgızistanlı ve akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülen 40 yaşındaki kadın Gazipaşa ilçesinde bulundu.

Kırgız kadın polis tarafından sağlık kontrolünden geçirilirken, olayın ardından adli ve idari soruşturma başlatılan iki polis görevden uzaklaştırıldı.

Dün sabaha karşı Alanya’da yerde yatan kadını 2 polis memurunun saçından tutup sürüklemesi ve copla dövüp tekme atması, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti.

Görüntüleri yayınlamasının ardından Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı adli işlem İl Emniyet Müdürlüğü’de 2 polis hakkında idari işlem başlatmıştı.

Polisler görevden uzaklaştırılırken, Kırgızistanlı ve akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülen 40 yaşındaki R.A. ise Gazipaşa ilçesi’nde bulundu.

Hakkında sınır dışı kararı da bulunan R.A. Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince dün gece Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi.

Geceyi emniyette geçiren R.A. sağlık raporunun ardından ifadesinin alınması için Alanya Adliyesi’ne sevk edildi.

Öte yandan, Kırgızistanlı kadına şiddet uygulayan 2 poliste ifade vermek üzere adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, her iki polis memuru hakkında adli ve idari işlem başlatıldığı kaydedildi.

İşte o açıklama:

“Değil bir insana, hiçbir canlıya karşı bu ve benzeri nitelikte bir fiilin ve davranışın kurumumuzca tasvip edilir hiçbir yanı, yönü ve de mazereti bulunmamaktadır. Emniyet Teşkilatı olarak, gerekçesi her ne olursa olsun bu tür şiddet ve kötü muamelede bulunduğu belirlenen görevlilerimiz hakkında bundan önce olduğu gibi bundan sonra da asla hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyecektir."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERpolis  antalya