UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İBB BELEDİYESİNİN YENİ BAŞKANI MEVLÜT UYSAL 'DAN İLK AÇIKLAMA!..

AK Parti, Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Mevlüt Uysal'ı seçti.

İBB BELEDİYESİNİN YENİ BAŞKANI MEVLÜT UYSAL 'DAN İLK AÇIKLAMA!..

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'nda Kadir Topbaş'ın istifasının ardından boşalan koltuk için AK Parti'nin adayı resmen açıklandı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Belediye Meclisi'nde yapılacak seçimde AK Parti'nin adayı oldu.

3 dönemdir başkanlık görevini yürüten Kadir Topbaş’ın geçen cuma açıkladığı istifa kararı, siyaset kulisleri ve kamuoyunun gündemine oturdu. 2019 seçimlerine 1.5 yıl kala gerçekleşen istifanın ardından, gözler İBB Meclisi tarafından yapılacak seçime çevrildi. İstanbullularla birlikte tüm Türkiye’nin gözü kulağı, bugün İstanbul’u yerel seçimlere taşıyacak yeni başkanı seçecek İBB Meclisi’nde olacak.

Yeni Başkan Belli Oldu!..

AK Parti, Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Mevlüt Uysal'ı seçti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) yeni Başkanı Mevlüt Uysal seçim sonrası ilk konuşmasını yaparak, “İnşallah Allah bizi İstanbul halkına mahcup etmez” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Kadir Topbaş’ın istifası ile birlikte İBB meclisinde yeni seçim yapıldı. Yapılan seçimde AK Parti adına aday olarak gösterilen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal gösterildi. Yapılan seçimler sonucunda 3. turda Başkan Uysal, oyların salt çoğunu alarak yeni başkan seçildi.

Uysal yaptığı ilk konuşmada, “Meclis üyelerimiz 3 tur burada kaldılar. Sizlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu seçimde şahsımı büyükşehir belediye başkanı yaptınız. Dünya şehri olan İstanbul adına bölgemiz adına hayırlı olsun diyorum. Şahsım adına da inşallah hayırlısı olur. Genel başkanımız Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1994 yılında burada başkanlığa başladı belediyecilikte bir çığır açtı. Burada şu anda İstanbul’da dünyadan gelenler diğer ülkelerden gelenler güzel bir İstanbul’da bahsediyorsa onun eseri diyorum kendisine şükranlarımı saygılarımı sunuyorum” dedi.

Uysal konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Kadir Topbaş büyükşehir başkanlığından istifa etse bile ihtiyacımız olduğunda İstanbul’a hizmet etmede katkı sunacağını düşünüyorum. Bu şehir müjdelenmiş bir ve kadim bir şehir. Doğunun batının farklı kültürlerin buluştuğu bir şehirdir. İnşallah önümüzde 2019’a kadar bu az zamanda bu şehrin kültürlerin buluşma şehri olarak devam etmesine hep beraber sahip çıkacağız ve güzel işler yapacağız diye düşünüyorum. Yine bugün seçimi yaptık diyorum ki Bismillah diyelim başlayalım. Başta yaptığım konuşmamda az konuşup çok iş yapacağız dedim. İnşallah Allah bizi İstanbul halkına mahcup etmez.”

Uysal konuşmaların ardından mecliste tebrikleri kabul etti.

Mevlüt Uysal kimdir?

1966 senesinde dünyaya gelen Mevlüt Uysal aslen Antalyalıdır.  İlk ve orta öğrenimini Antalya'nın Alanya ilçesinde okuyan Mevlüt Uysal 1988 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Okulunu bitirdikten hemen sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir yandan da aktif siyasetle uğraşmıştır.

Hatice Uysal ile evli olan Uysal dört çocuk babasıdır.

Başakşehir’de ikamet eden Mevlüt Uysal. 1997 senesinde Başakşehir’de "1. Etap Site Yönetimi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı" görevine gerdi.

2009 senesinde Başakşehir ve Bahçeşehir birleşerek ilçe oldu. Bunun üzerine Uysal da "29 Mart 2009" Yerel Seçimlerinde "Başakşehir Belediye Başkanı Adayı" adayı oldu.

Bölgede bulunan 127,482 seçmenden 103,111’i oy kullanmıştı ve bunlardan 39,072’sinin oyu Mevlüt Uysal içindi. Uysal, "Başakşehir Belediye Başkanı" seçilmişti.

Mevlüt Uysal "30 Mart 2014" Yerel Seçimlerinde 190,906 seçmenden 92,559’unun oyunu alarak ikinci kez "Başakşehir Belediye Başkanlığı"na seçildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmevlüt uysal  ekrem imamoğlu