UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TBMM’DEKİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI BİTTİ! İŞTE KARAR!..

TBMM'deki olağanüstü toplantıda Hükümet adına konuşan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, IKBY'nin referandumunu "yok hükmünde" sayacaklarını söyledi.

TBMM’DEKİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI BİTTİ! İŞTE KARAR!..

Tezkereye AK Parti, CHP ve MHP destek verirken HDP 'Hayır' dedi.

TBMM Genel Kurulu, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda Hükümet'e verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Bu arada TBMM'de sürpriz bir görüşme de gerçekleşti. Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yönettiği oturumda Hükümet adına Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, MHP adına Erkan Akçay, HDP adına Osman Baydemir, CHP adına Öztürk Yılmaz, AK Parti adına Volkan Bozkır söz aldı. HDP'li Baydemir'in konuşmasının ardından Meclis'te tansiyon yükseldi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamanın sonunda tezkere kabul edildi.

SÜRPRİZ BULUŞMA

Habertürk TV Muhabiri Ömer Topsakal'ın aktardığı bilgiye göre Başbakan Binali Yıldırım, partiler adına yapılan konuşmaların ardından verilen arada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Meclis'teki bu sürpriz buluşmada Başbakan tezkereye 'Evet' diyeceklerini açıklayan iki partinin liderine teşekkür etti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtbmm  tezkere