UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ESRA EROL, PROGRAMININ YENİ FORMATIYLA MUTLU DEĞİL Mİ?

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değinmişler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

ESRA EROL, PROGRAMININ YENİ FORMATIYLA MUTLU DEĞİL Mİ?

SİNA KOLOĞLU-Milliyet

KAMU SPOTU REKLAM GİBİ

Ev ahalisinin dikkatini her an ‘zorunlu’ olarak izleyicinin karşısına çıkan kamu spotları çekti. Sigara milat olmuştu. Sonra her bakanlık ve vakıf ‘kamu spotu’ yayınlamaya başladı. Valla sektör oldular. Eğitmek, uyarmak tamam da bizde bu iş abartıldı. Ekranda, Reklam gibi kamu spotlarının oranı nedir, merak ettim. Geçtiğimiz ağustosta ürün reklamlarının ekranda aldıkları süreyle ilgili rakamlar geldi. 95 ürün arasında, iki kalem dikkat çekiyordu. Kamu kuruluşları, vakıf ve dernekler... Kamu kuruluşları, 299 bin 984 saniyeyle 90 reklam ürününü geçiyor. Vakıf ve dernekler, 337 bin 448 saniyeyle 91 ürünü geçiyor. İkisi de aslında ‘kamu yararı olduğuna karar verilen bilgilendirici ve eğitici nitelikteki film’ kategorisine giriyor. Toplamda, bütün reklam ürünlerinden daha fazla ekranda yer alıyorlar. Amaç, toplumu eğitmek mi?

Çarkıfelek’ devam edecek

Mehmet Ali Erbil’in ‘Türk Malı’ndan kovulduğu yazıldı. ‘Çarkıfelek’in de tehlikede olduğu söylendi. Erbil, bu sezonun son ‘Çarkıfelek’ programını sundu. Duyduğum, bir aksilik olmazsa seneye de star TV’de izleyiciyle buluşacak.

‘Günü değişiyor, karar sonra’

Gündüz kuşağı, ‘cinayet, kaybolanların bulunması’ temalı programlarla ilgili ‘bitirme’ kararları gelmeye başladı. Gerekçe, “Yeterli izlenme oranı almıyorlar” şeklinde. FOX’ta Seda Akgül’le ilgili böyle bir karar alındı. İsmi geçenlerden biri de Balçiçek İlter. Kanalın, “Saatini değiştiriyoruz, kararı sonra vereceğiz” dediği söyleniyor. Sevgili Mesut Yar, “TV’ler özellikle gündüz kuşağında format sıkıntısına düşünce, eski defterleri karıştırmaya başladı. İki eski dostun ismi bugünlerde yine gündemde. Bir dönem, ekranın fenomen işlerinden olan, ‘Biri Bizi Gözetliyor’ ve yine aynı işin ata babası diyebileceğimiz ‘Big Brother’... İki kanal, bu işler için kolları sıvamış. Show TV ve Star TV’nin olduğunu duydum” diye yazmış. Star TV’nin ilgilenmediği yönünde bilgi aldım. Evlilikle gündüze alışmış kanalların yerine yeni formatlar bulması ve bunu oturtması çok zor. ‘Zahide Yetiş’le ve ‘Gelin Evi’yle Show TV, gündüz kuşağını oturtmuş görülüyor. ATV de Müge Anlı’yla kaldığı yerden devam ediyor.

Esra Erol mutsuz

Gördüğüm kadarıyla Esra Erol, ‘gelinsiz’ haliyle mutlu değil. Sorunlu vatandaşların problemleriyle uğraşmak hoşuna gitmiyor. Duyduğum, mecburen bu formatı götürmek zorunda kaldığı ve durumdan hiç de memnun olmadığı yönünde.

MESUT YAR-Posta

O kadar kolay sanma delikanlım

Bizim herkesi öldürmeye meraklı olan sosyal medyamız önceki gece bombayı patlattı. “Yıldız Tilbe intihar etti!” Yarım saat kadar sonra Yıldız, kendi sosyal medya hesabından “yok öyle bir şey” diye özet geçerek durumu aydınlattı.

Ama kim takar?

Ertesi sabah katıldığım “Yasemin Bozkurt’la Hayatın Penceresinden” (Kanal D) programında konuyla ilgili görüş verirken Yıldız cebimden aradı ve yayına bağlanmak istediğini söyledi...

Sosyal medyanın taammüden işlediği cinayetlerin son kurbanı olmuştu ve canlı yayında isyanı bile ironi dolu oldu. Yanıt hakkını o ünlü şarkısıyla kullandı; “Bu kadar kolay sanma delikanlım”. Yıldız bize lazım, kıymayın sayın akbabalar!

KAFANIZDAKİ İSİM KİM?

“Kiralık Aşk” dizisinin sevimli kızılı Elçin Sangu, Kanal D ekranının bomba transferlerinden biri olmuştu. Ancak dert büyüktü...

Hakikaten çok ciddi bir kitlesi olan aktriste partner arayışları kanalı bir hayli yoruyordu. Sonuç itibarıyla kulise göre Berk Erçer ile anlaşıldı ve yeni romantik ikilimiz de belli oldu... Ama bulunan ismin Elçin ile yakıştırılması başka bir dert olacak gibi...

Şimdilik takipçiler buluşmadan memnun değil. “Kafalarındaki isim kim acaba?” diye sormadan edemeyeceğim...

Çünkü gönüllerindeki isim Barış Arduç, Star TV’de kaldı...

CUMA GECESİ NEŞESİ

“Tahminim Pekmez”, 1An TV’nin eli yüzü düzgün işlerinden biri. Yıllarca TV mutfağında çalışmış Ufuk Ağca yeni partneri Anıl Budak ile hakikaten zoru başarıyor...

Bu işi, futbol programlarının talk show gibi yapıldığı bir dönemde, “gibi yapmayarak” hayatını sürdürecek iki işten biri olarak görüyorum...

Her cuma gecesi keyif avcılığı yapanlar için kaçırılmayacak bir program. Üstelik sürprizlerle de dolu. Kaçırmayın derim!

MERYEM ŞAŞIRTMIYOR!

“Meryem” (Kanal D) beni şaşırtmadı. “Türk Malı” (Star TV) ve “No: 309” (FOX) karşısında deyim yerindeyse aslan gibi dikilip çarşamba gecesine rezervini koydu...

Bu skor “Diriliş Ertuğrul” (TRT 1) gelene kadar kendini iyice kemikleştirecek gibi. Hanımlar, beyler “Meryem”i bu yazın olduğu kadar bu sezonun işlerinden biri olarak bir kenara yazın...

“Meryem” intikam hikayelerinin en gerçeğe yakın ve basit bir dille anlatılanı olmaya devam ederse iki sezon bile görür. Net!

MERAKLA BEKLİYORUM

Çok az şey için “merakla bekliyorum” derim. Önümüzdeki hafta vizyona girecek olan Show TV’nin yeni dönem tanıtımı onlardan biri...

Tanıtımı bilenler çok ünlü bir yabancı şarkıyla efsane bir kolektif klip çıkarıldığından bahsediyor. Mevcut tanıtımlara fark atacak mı, yaptığı rötarı fazlasıyla unutturacak mı; hakikaten merak ediyorum!

İYİLİK YAP İYİLİK BUL

Bütün bir yazı ağustos böceği gibi geçiren Vahe Kılıçarslan, pazar günü Star TV’de izleyicisiyle yeniden buluşacak...

Fakir ve ihtiyaç sahibi insanların evlerini yeniden dekore ederek, üstüne bir de çalışma yaptıkları kentleri bir nefeste tanıtan Vahe ve ekibi ismini bu yıl da “cennetlikler” arasına yazdıracaktır.

Çünkü iyilik yap iyilik bul vecizine inancım tamdır!

BAŞROLDE BİR EŞYA

“Kayıtdışı” (FOX) dizisinin tekrarını izliyoruz. Yanımdaki televizyoncu arkadaş teşhisi net koydu; “Mesut, Erkan Petekkaya dediler ama buradaki başrol gözlüğün be anacığım”...

Dizinin en kritik sahnelerinde tam ekran güneş gözlüğünü görünce “Dalga geçme” bile diyemedim.

Güneş gözlüğünün performansını görünce eşyalar da oyunculuk topuna girdi desek abartmış olmayız sanırım!

 

MEVLÜT TEZEL-Sabah

Canlı yayında ölümle dans

TV8'de Serap Paköz'ün sunduğu 'Gerçeğin Peşinde' programında geçtiğimiz hafta yüzünün gösterilmesini ve adının verilmesini istemeyen gizli tanığa, gerçek ismiyle hitap edilmişti.

'Gerçeğin Peşinde' skandala doymuyor, gizli tanığı ifşa eden Beyazıt adında genç muhabir, bu kez canlı yayında kendini yerden yaklaşık 8 metre yükseklikteki balkondan aşağı sarkıttı.

Programda 13 yaşındaki Hakan Ekinci'nin öldürülmesi olayı aydınlatılmaya çalışılıyordu.

Hakan'ın öldüğü gün ağabeyi Ersin ayağından sakatlanmış.

Ve programda da 'Acaba olay yaşandığı gün Ersin yüksek bir yerden mi atladı?' sorusuna yanıt arandı.

Hakan'ın evinde çekim yapan muhabir, kendini balkondan aşağı sarkıtmak istediğini söyledi. Paköz de muhabiri yüreklendirdi, "Zorluyorum, yap" dedi. Muhabir de üçüncü kattan aşağıya sarktı.

Sonra muhabir kendisini yukarı çekemedi, kameramandan yardım istedi ve o anda görüntü gitti. Neyse ki, muhabir aşağıya düşmekten son anda kurtuldu ama intihar girişimini andıran korkunç görüntüler ekranlara yansıdı.

BÜYÜK REZALET

Tüm bu rezalet canlı yayında, gündüz kuşağında, çocukların da ekran başında olduğu saatlerde gerçekleşti. Daha da kötüsü, Paköz ve stüdyodaki seyirciler, yaşanılanlara tepki göstermedi.

Paksöz heyecandan ağzını kapattı, seyirciler alkışladı, hatta uzman konuklardan biri güldü.

Ya muhabir Beyazıt aşağıya düşseydi ve ölseydi?

Serap Paköz büyük ihtimalle cezaevinde anılarını yazıyor olurdu! İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Hadi muhabir genç, Paköz onu nasıl teşvik eder? O görüntüleri izleyen çocuklar ya aynısını yaparsa?

Paköz ve ekibi trollükte çığır açtılar; amaçları gündeme gelmek, çok konuşulmak ve reyting kazanmak. En kötüsü de yaptıklarının ne kadar rezil bir iş olduğunu bilmemeleri!

Adları yaşatılmalı

Antalya'nın Finike ilçesi Kızılcık Yaylası'nda doğaya zarar veren taş ve mermer ocaklarına karşı yürüttükleri mücadeleyle tanınan Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı Ali Yamuç (31), kaldığı cezaevinde ölü olarak bulundu.

Yamuç'un kendini tuvalette asarak intihar ettiği iddia ediliyor.

Ayrıca Yamuç'un eşi Fatma Yamuç'a verdiği mektupta 'Bana vâdettiğiniz ödemeyi yapın. Aksi takdirde mahkeme gününde isminizi veririm. İpleriniz cebinizde, haberiniz olsun' diye yazdığı ileri sürülüyor.

Yamuç, savcılık ve mahkeme ifadelerinde, kapatılan mermer ocağında çalışan Çirkin lakaplı kişinin, cinayetler için kendisine 50 bin lira teklif ettiğini, 3 bin lirasını ödediğini söylemişti.

Özetle; Yamuç'un intiharı şüpheli. Eminim polisimiz bu olayı aydınlatacaktır.

Çevreci Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çifti, büyük ihtimalle doğa sevgisi ve yeşile olan duyarlılıkları yüzünden hayatlarını kaybettiler. Bu çiftin isimleri yaşatılmalı, bir ormana adları verilmeli.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKÖŞE YAZARLARI