UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YENİ TEOG AÇIKLAMASI!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan TEOG'un kaldırılmasıyla ilgili konuştu. Erdoğan "Uygulamaya girmesi konusunda bir mani yok. Hemen bu adımın atılması mümkün, sayın başbakanla mutabakatımız da oluştu. Liseler Milli Eğitim Bakanlığı'nın kontrolünde kendi sınavlarını yapar" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YENİ TEOG AÇIKLAMASI!..

Erdoğan, günlerdir tartışılan TEOG'la ilgili kendisine yöneltilen soruya şöyle yanıt verdi:

‘’Dün sayın başbakan ile bu konuyu etraflıca görüştük. Uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir mani yok.  Çok basit bir konu. Sayın başbakanımız ve bakan arkadaşlarımızla birlikte emen bu adımın atılması mümkün. Ve bu konuda sayın başbakan ile dün mutabakatımız oluştu. Temenni ediyorum ki hemen süratle bunu ülke gündeminden çıkarmak, düşürmek. Bütün aileleri, yavrularımızı rahatlatacaktır. Bu konuyu gündemimizden çıkarırken çocuklarımızın okul derslerine yönlenmesinin önünü açmamız ve yarışı okullarında yapmasını sağlamamız çok daha isabetli olacaktır. Bütün mesele, orta kısımları bitirdikten sonra liseye geçerken tercihlerinde ne yapacakları konusu, okullarda atılacak adımlardır.

 

Gidecekleri liselere yönelik, gidecekleri liselerde yapılacak hazırlıklarla atılacak adımlardır. Ve bu liseler, özellikle milli eğitimin kontrolü altında yapılacak imtihanlarla, bir fen lisesine mi gidecek, düz liseden Anadolu lisesine mi gidecek, bu liseler kendi imtihanları kendi yapar. Ve bu sorular MEB tarafından hazırlanır. Ama o sınavlar yapılırken MEB’in kontrolü altında yapılır.

 

Çocuklarımız TEOG denen, ciddi manada sıkıştıran ve paraların akıtıldığı bu süreçten inşallah çocuklarımızı kurtarırız diyorum.’’

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCUMHURBAŞKANI