UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"ÖZGECAN" FİLMİ DAMGA VURMAYA HAZIRLANIYOR!

Tarsus'ta 11 Şubat 2015'te katledilen ve kadına yönelik şiddetin sembolü olan 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın filmi Aralık ayında vizyona girecek. Almanya, Rusya, Türkiye ve İngiltere'de olmak üzere dört farklı ülkenin, dört farklı kadınının, erkek şiddetiyle öldürülmesinin dramını anlatacak olan 'Faint Sound' adlı belgesel filmin Türk kadrosunda usta oyuncu Erkan Can, Maral Büyüksaraç ve Aslı Öngören rol alıyor.

"ÖZGECAN" FİLMİ DAMGA VURMAYA HAZIRLANIYOR!

Boston Üniversitesi öğrencisi Chris Surnames, akademik tezi ve festivaller için hazırladığı, dört farklı ülkede kadına şiddeti anlatan ‘Faint Sound’ adlı belgesel filminin çekimlerini tamamlandı. Almanya, Rusya, Türkiye ve İngiltere’de olmak üzere dört farklı kadının, erkek şiddetiyle öldürülmesinin dramını anlatacak olan film, Aralık ayında vizyona hazırlanıyor.

ÖZGECAN’IN BABASINI USTA OYUNCU ERKAN CAN CANLANDIRDI

Belgesel filmin Türk kadrosunda usta oyuncu Erkan Can, Maral Büyüksaraç ve Aslı Öngören rol alıyor. ‘Özgecan Aslan’ın hayatından esinlenerek hazırlanan belgesel filmde, Hatice Aslan da sesiyle katkıda bulundu.

TÜM GELİRLER UMUT VAKFI’NA

Genç yönetmen Surnames, filmden elde edilecek geliri ‘çocuklara yönelik şiddetin olmadığı bir dünya’ amacıyla bireysel silahsızlanma için çalışmalar yapan ‘Umut Vakfı’na bağışlayacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERözgecan