UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ŞOK! ÜNLÜ İSİM HASTALIĞINI BÖYLE DUYURDU…

Dünya turnesini, yaşadığı Lupus hastalığı nedeniyle iptal eden Selena Gomez'in bu süreçte gizlice böbrek nakli olduğunu itiraf etmesinin ardından benzer bir açıklama da Lady Gaga'dan geldi. Hastaneden fotoğraf paylaşan ABD’li şarkıcı yıllardır fibromiyalji (kronik ağrı sendromu hastası) olduğunu duyurdu.

ŞOK! ÜNLÜ İSİM HASTALIĞINI BÖYLE DUYURDU…

Instagram hesabından hastanede koluna serum bağlanmış bir fotoğrafını paylaşan Lady Gaga; "Brazilya, Rio'da konser veremeyeceğim izin üzgünüm ancak şuanda sağlığıma dikkat etmek zorundayım" dedi.

Fibromiyalji (kronik ağrı sendromu hastası) olduğunu belirten Gaga, yine hastanede çekilmiş ve Rio'da yaptırdığı dövmesini gösteren fotoğrafın altına "En iyi doktorların kontrolündeyim, sizi seviyorum" yazdı.

KRONİK AĞRI SENDROMU NEDİR?

Tıp dünyası tarafından "çağın hastalığı" olarak adlandırılan fibromiyalji (kronik ağrı sendromu), kas ağrıları, baş ağrısı, yorgunluk, bitkinlik, halsizlik ve uyku düzensizlikleri semptomlarına yol açar. Hafıza ve konsantrasyon sorunlarına da neden olan hastalık, hastanın yaşam kalitesinin yanı sıra iş kalitesini de düşürür. ABD'de kaydedilen verilere göre, hastalık iş gücü kaybına yol açtığı için, maliyeti en yüksek hastalıklar arasında yer alıyor. Hastalık özellikle kadınlarda ve gençlerde görülüyor. Hastalığın semptomları genellikle stresli fiziksel ve duygusal olaylardan sonra ortaya çıkıyor. Kronik ağrılar yaşayan hastalar, tükenmişlik sendromuna da yakalanabiliyor. Uzmanlar tarafından nedeni henüz belirlenemeyen hastalığın, kesin bir tedavisi de bulunmuyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERLady Gaga  fibromiyalji