UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON DAKİKA! YANGIN SONUCU 32 EV VE 150 HEKTAR ALAN YANDI!..

Muğla’da saat 14.00 sıralarında başlayan orman yangınında 150 hektar alanın yandığı açıklandı. Yangında 32 ev de içindeki eşyalar ile birlikte yanarken, yangında telef olan hayvan sayısı ise sabah gün ağarınca kesinleşecek.

SON DAKİKA! YANGIN SONUCU 32 EV VE 150 HEKTAR ALAN YANDI!..

Evleri yanan vatandaşlar mahalle içindeki komşularında geceyi geçirirken, Muğla Valisi Esengül Civelek yangın mahalline gelerek ekiplerin çalışmaları hakkında ve yanan saha ile ilgili bilgi verdi. Vali Esengül Civelek, “Saat 13.40’tan itibaren Zeytinköy’de orman yangınına müdahale için var gücümüzle çalışıyoruz. An itibari ile 4 Uçak, 26 arazöz, 12 dozer çalışıyor. Vatandaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Orman personeli olarak da 650 personel yangın söndürme çalışmalarına devam ediyorlar. Can kaybımız yok, dumandan etkilenen iki vatandaşımız ovar. Yarından itibaren de yangından etkilenen ev sayısı, gerekse havyan sayısı ile ilgili hasar tespit çalışmalarını sizlerle paylaşacağız. Yangında evlerini kaybeden vatandaşlarımız bu akşam köyde akrabalarının komşularının yanında kalacaklarını ifade etmişler. Yarın itibari ile biz AFAD olarak konteynırlarımızı hazırlayacağız vatandaşlarımıza. Yanan alan olarak yaklaşık 150 hektarlık bir alandan bahsedebiliriz yanan alan olarak. Yangın şu anda kısmen kontrol altında.” Dedi.

Yangında evi yanan yaşlı bir vatandaş ağlamaklı olarak evinin ve hayvanlarının yangını söylerken, Cesaret Dereli isimli vatandaş, “Beş evimiz kül oldu. Evlere ilk müdahale olsaydı evler yanmazdı. Bahçesinde kuyusu olan evini kurtardı. Şu anda köyün yarısı yandı. Beş evimiz yandı, eğer çeşme suyu bile olsaymış yanmazdı. Ama evimizin beşi kül olmuş. Yanıp bittikten sonra soğutma çalışması yapıldı” dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMUĞLA  YANGIN  ZEYTİNKÖY