UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

LOS ANGELES BODRUM’DAN DAHA UCUZ!

Murat Başoğlu ile başlayıp Vatan Şaşmaz ile devam eden daha sonra da Alişan'ın ayrılık haberlerinden kopup biraz da 10 günlük bayram tatilimiz nasıl geçti ona bakalım.

LOS ANGELES BODRUM’DAN DAHA UCUZ!

Ülkemizin yegane bayramlık köşelerinde normal zamandan neredeyse iki üç katı para vererek tatil yapanlardan değilim. Hele ki o vıcık vıcık kalabalığı sevenlerden hiç değilim. Bayramda tatil yörelerimize bu kadar kalabalığın üstüne o kadar para vermek zoruma gidiyor. Bir de eğlence yerlerinden başımıza neler geleceği de çabası.

Bayram öncesi benim de tatil rotam Bodrum’du. İlk önce uçak fiyatlarını görünce bir ürperdim. Uçak bilet fiyatlarında 3 kişilik bir ailenin ödeyeceği gidiş dönüş fiyatı 3 bin lirayı buluyor. Bu fiyatlar sadece Türk Hava Yolları’na ait değil. Öteki hava yollarında da durum aynı. Daha otellere gelmeden gitti 3 bin lira. Hadi diyelim uçak biletine ödeyeceğim parayla kendi içinde helalleştim.

Uçak işini hallettikten sonra başladım Bodrum’da otel bakmaya. Her aradığım yer bin liradan kapı açıyor 2 bin liraya kadar çıkıyordu. Bu da sadece oda kahvaltılı fiyatlar. Ortalama bir ailenin Bodrum tatili gittiği geldisiyle 10 bin lira. Orada da artık simit – peynir yemek şartıyla.

Bodrum’a ödediğiniz bu fiyatlarla Avrupa’da tatil yapmak zaten ucuzdu şimdi Amerika’da da ucuz hale geldi.

İLK ROTAMIZ LAS VEGAS

Ben de böyle olunca hemen rotamı Los Angeles’a çevirdim. Hesapladım bir haftalık tatilim Bodrum tatilimle başa baş geldi. Ver elini Los Angeles. Havalimanından da araba kiralayıp Las Vegas’a geçtim. Las Vegas’a gitmemim iki amacı vardı: Biri “David Copperfield”, ikincisi de  “Cirque du Soleil O” şovunu izlemek.

Oteller cenneti Las Vegas’ta gecelemenin en iyi zamanı hafta içi otellerde konaklamak. Hafta içi o büyük otellerin fiyatları 50 ile 100 dolar arasında değişiyor. Las Vegas’a giderseniz planınızı buna göre yapın.

Gelelim şovlara. Şu anda e rağbette olan şovlar bu ikisi. David Copperfield şovu sihirbazlıktan çıkmış. “Cirque du Soleil”,  İstanbul’a gelip uçtuğu gösterisi bu şovun yanında sönük kalır. Daha fazla yazıp şova gideceklerin keyfini kaçırmayalım. “Cirque du Soleil O” şovuna gelirsek, onu da İstanbul’da izleme fırsatım olmuştu. Ama Las Vegas’ta izlemek bir başkaydı. David Copperfield şovu için bilet bulmak daha kolay ama “Cirque du Soleil O” şovunu önden izlemek istiyorsanız mutlaka önceden biletinizi alın.

Las Vegas macerası için 2 gün yeterli. Tabi daha fazla para harcayıp Grand Canyon turu yapmak istemezseniz.

MELEKLEK ŞEHRİ LOS ANGELES

Las Vegas’tan Los Angeles’a kiraladığım arabayla geçtim. Yollar gayet keyifli. 5 saat sonra Los Angeles’da otelimdeydim.

Los Angeles’da gittiğim de her zaman kaldığım tek otel. Kim Los Angeles’a gitse o oteli öneriyorum. Oceana Beach Club Hotel. Bu otel aynı zamanda balayını geçirdiğim otel. Santa Monica’da okyanusun kıyısında. Sabah kahvaltısından sonra kahvaltı zamanına kadar gerçek Amerikalılarla okyanus kıyısında yürüyüşünüzü yapabilirsiniz. 10 saatlik saat farkından dolayı zaten ister istemez sabah saat 6’da kalkıyorsunuz. Sonra kahvaltı. Sonrasında da isterseniz okyanusta yüzün isterseniz otelin havuzunda güneşlenin.

Sabah erkenden kalktığınız için Los Angeles’ta tüm gün size kalıyor. Los Angeles’ta arabanız olmadan bir yerlere rahat bir şekilde gitmeniz hem zor hem de pahalı. Küçük de olsa altınızda kiralık bir arabanız olsun.

Hollywood  Universal Studios, Los Angeles’a gelip gideceğiniz ilk yer olsun. Benim hep öyle oluyor. Orada bir gün geçirmeden Los Angeles’taki günlerime başlayamıyorum.

Hollywood  Universal Studios’a bir kere erken gidin. Girdiğiniz zaman ilk yapacağınız iş o üstü açık otobüslerle stüdyo turunuzu tamamlayın. Sonra mı? Harry Potter, Minions, Transformers, King Kong, Fast & Furious’a girip bir de üstüne güzel bir yemek yediyseniz, keyfinize diyecek yok demektir. Son olarak da Water World’u canlı canlı izlediyseniz, artık evinizin yolunu tutabilirsiniz. Küçük bir tüyo. Water World’da ıslanmak istemiyorsanız önde oturmayın.

Los Angeles’ta geçireceğiniz kalan günler için tavsiyelerime gelince. Santa Monica’da alışveriş yapın. Farmers Market’e gidip hem gezin hem de öğle yemeğinizi The Cheesecake Factory’de yiyin. Rodeo Drive mutlaka gidin. O lüks markalardan almasanız bile o caddede yürümenin keyfine varın. Pretty Woman filminin çevrildiği Beverly Wilshire Hotel’in kafesinde oturup bir kahve içip yorgunluğunuzu atın. İstanbul’a döner dönmezde evde bir akşam Pretty Woman filmini bir kere daha izlemeyi unutmayın. Ben öyle yaptım. Siz de öyle yapacaksınız çünkü uykunuz gelmeyecek.

Gelelim benim çok gitmek istediğim ama karım Başak’ın gitmek istemediği Los Angeles’ın turistik yerlerine. Sonunda buralardan arabayla geçmeye karar verdik. Ama hiç durmadan. Böylece ikimizin de dediği olmuş oldu. Buralar nereler mi? Oscar törenlerinin yapıldığı, o ünlülerin altın renkli isimlerinin caddelere yazıldığı yıldızların olduğu Hollywood Bulvarı ve Santa Monica Pier.

Çocuklu ailelere de bir tavsiyem, küçük çocuğunuz varsa zaten bebek arabası alacaksınız. Bizim Tuna bey 6 yaşında. Ben onun için de bebek arabasını yanımda götürdüm. Kucağımda taşıyacağıma böyle seyahat etmesi daha kolay.

Yemek için iki önerim olacak. Biri Malibu’da Nobu, diğeri de Katsuya. Gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırın. Bir önerim daha o da kendinizi yemeğe boğmak istiyorsanız Grand Central.

Şimdi biraz Los Angeles’tan uzaklaşıp kısa mesafe gidebileceğiniz güzel bir yer  tavsiye edeyim.Big Bear Lake. Bir buçuk saat sonra sizi o sıcak iklimden dağ iklimine götürecek. Üşümemek için üzerinize mutlaka kalın bir şeyler alın.

TURKCELL’E 6 DOLAR ÖDEDİM GÜNÜMÜ KURTARDI

Benim için yurtdışına çıktığım zaman en büyük problemim iletişimdi. Yıllarca yurtdışına çıktıktan sonra döndüğüm zaman ne kadar fatura gelecek diye hep merak ve heyecanla beklerdim.

Turkcell yıllar önce bu konuya bir çözüm buldu. 19.90 TL’ye bu işi çözdü. Bazı gazeteci arkadaşlar bu rakamın çok pahalı olduğunu düşünseler de yurtdışındaki roaming ücretlerinden haberleri olmadığına sayalım. Turkcell neredeyse yurtdışında 1 saatlik otopark ücretine bizleri bir gün boyunca 19.90 TL’ye yani 6 Dolar’a yani 5 Euro’ya sevenlerimizle buluşturdu. Benim gibi yurtdışına sık sık çıkanların hayatını kurtarmış oldu. Turkcell bu seyahatimde Los Angeles’ta benim de hayatımı kurtardı.

Ülkeme döndüğümde gelecek faturamın rakamını bildiğim için hiç düşünmeden 24 saat istediğimle konuştum, internetimi rahatça kullandım ve en önemlisi görüntülü konuştum.

FAİK ERDEMLİ

UÇANKUŞ TV HABER MÜDÜRÜ

faikerdemli@gmail.com




Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERFAİK ERDEMLİ