UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CONRAD OTEL 11. KAT 1130 NOLU ODADA 25 DAKİKA NELER YAŞANDI?

Bu yazımda herkesin merak ettiği sorulara bir bir ışık tutacağım. 27 Ağustos Pazar günü akşam saatlerinde Conrad Otel 11. katta neler yaşandı?

CONRAD OTEL 11. KAT 1130 NOLU ODADA 25 DAKİKA NELER YAŞANDI?

Odaya kim önce girdi? Vatan Şaşmaz? Filiz Aker mi? O anda katta kimler vardı? Odadan gelen gürültüye neden müdahale edilmedi? Silah seslerini ilk kim duydu? Odanın kapısı nasıl açıldı? Odaya ilk kimler girdi? Odaya girenler ilk neyle karşılaştı? Vatan Şaşmaz odaya ilk girildiğinde yaşıyor muydu? Filiz Aker’in durumu nasıldı? Güvenlik görevlileri ilk iş olarak ne yaptılar?

Sorular sorular…

Günlerden beri Vatan Şaşmaz – Filiz Aker cinayeti ile ilgili hepimizin kafasındaki sorulara bu yazımla ışık tutmaya çalışacağım.

Conrad Otel’in 11. katı Pazar akşamının sessizliğini koruyordu. Kat görevlileri akşam saatlerinde odaların son kontrolünü yapmakla meşguldü. 11. katın sessizliğini 1130 numaralı odasına ilk giren Filiz Aker bozdu. Filiz Aker’in ardından 1130 nolu odaya ikinci giren de Vatan Şaşmaz oldu. İkisinin gelişinin de katta bulunan oda görevlileri tarafından görüldüğünün bilgisini verelim.

Odaya giren ikilinin ilk olarak bağrışmaları ve daha da ileri giderek kavga ettikleri anlar, otelin 11. katını inletiyordu.

Oda görevlilerine otelin verdiği talimatlardan birisi de, otellerde bu tür olaylar çok yaşandığı için ufak tefek olaylarda kat görevlilerinin müdahale etmesi, daha büyük olaylarda da güvenlik elemanlarına haber verilmesi yönündeydi.

Kat görevlilerinin kulak misafiri olduğu olayda içeriden gelen bağrışmalarda, Filiz Aker’in Vatan Şaşmaz’a, “Ya ikimiz buradan el ele evlenip çıkacağız ya da ikimizin de buradan ölüsü çıkacak” diye bağırması 11. katın koridorlarını inletiyordu. Olaya bire bir şahit olan kat görevlileri bu durumu güvenlik görevlilerine söyleyip söylememe konusunda tereddütte kalmışlardı. Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker’in bağrışmalar 25 dakika boyunca 11. Katın koridorlarında yankılanmıştı. Kat görevlileri güvenlik görevlilerine haber verecekleri sırada odada büyük bir sessizlik hâkim olmuştu. Kat görevlileri tam her şey yoluna girdi derken içeriden gelen silah sesleriyle bir anda ne yapacaklarını şaşırdılar. Olayın şokunu atlatan kat görevlileri hemen güvenlik görevlilerini arayıp olay hakkında bilgi verdiler.

Odanın kapısına gelen güvenlik görevlileri odanın kapısını açmak için yöneldiklerinde, kapının arkadan kilitli olduklarını fark ettikten sonra çareyi kapıyı kırmakta buldular.

Kapıyı kırıp girdiklerinde gördükleri manzara karşısında şok oldular.

Vatan Şaşmaz yerde yatıyor ve çıkardığı hırıltılardan hala yaşam belirtileri taşıdığı görülüyordu. Filiz Aker ise kafasına sıktığı kurşunla can vermişti.

Güvenlik görevlilerini acilen ambulans ve polise haber vermesi sırasında yaşam savaşı veren Vatan Şaşmaz, ilk ekipler geldiğinde yaşam savaşını kaybettiği anlaşıldı.

Güvenlik görevlilerinin ilk olarak yaptığı bir diğer işte o anda olay sırasında katta bulunan herkesin cep telefonlarını toplamak oldu.

Peki o herkesin cebine gelen görüntüler nasıl yayıldı? O görüntüleri çeken kişi olay yerine gelen 112 Acil Servis’teki elemanın çektiği görüntülerdi.

FAİK ERDEMLİ

UÇANKUŞ TV HABER MÜDÜRÜ

faikerdemli@gmail.com  

 

   

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13