UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HOLLANDALI ÖĞRENCİYE TECAVÜZ GİRİŞİMİ!

İstanbul'da 19 yaşındaki Hollandalı öğrenciye cinsel saldırı girişiminde bulunuldu.

HOLLANDALI ÖĞRENCİYE TECAVÜZ GİRİŞİMİ!

İstanbul Zincirlikuyu'da 19 yaşındaki Hollandalı üniversite öğrencisi G.H.'ye cinsel saldırı girişiminde bulundu. 

Hollandalı G.H., Türkiye’de tıp okuyan arkadaşını ziyaret etmek için 15 Ağustos’ta İstanbul’a geldi. 

Genç kız, Esentepe Koreşehitleri Caddesi’ndeki arkadaşının evine gitti. G.H., önceki gün İstanbul’u dolaşmak için tek başına evden çıktı. 

Dönüşte, telefonunun navigasyon özelliği ile kaldığı evi bulmaya çalıştı. Ancak, yanlışlıkla Zincirlikuyu Mezarlığı’na girdi. 

Genç kız yolunu  bulmaya çalışırken, Ercan G., üniversite öğrencisine yaklaştı.

İddiaya göre, yarım yamalak İngilizce konuşan Ercan G.,  “Çay içmek istersen misin” dedi. Cevap alamayan şüpheli daha sonra ise incir ikram etti. G.H. bu teklifi de kabul etmeyerek yoluna devam etti. Bu sırada rahatsızlanmış numarası yapan Ercan G., bir mezarlık kenarına oturdu. 

Ercan G.’nin fenalaştığını düşünen G.H., yardım etmek istedi.  Bu sırada şüpheli genç kızı kolundan yakaladı. İddiaya göre, genç kızı elleriyle taciz eden Ercan G., G.H.’ye cinsel saldırıda bulunmaya çalıştı. 

Saldırgana direnen 19 yaşındaki Hollandalı kız, bağırarak yardım istedi. Sesi duyan 2 bahçıvan genç G.H.’nin yardımına koştu. Bahçıvanları gören saldırgan kaçarak uzaklaştı.

Gözyaşlarına boğulan genç kızı cinsel saldırıdan kurtaran 2 bahçıvan polise haber verdi. Devreye İstanbul Emniyeti’ne bağlı Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü “Park Polisi” ekipleri girdi. Ekipler, alınan eşkâl bilgisi doğrultusunda arama yaparken Turizm Polisi’ne de bilgi verildi. 

Genç kız kendisini evine götüren 'Turizm Polisi'ne 'Bileğini ısırdım' demesi, saldırganın tutuklanmasını sağladı.

Ercan G., polis karakoluna götürüldü. İfadesi alınan G.H.’ye uzaktan saldırganı gösterildi. G.H., kendisine saldıranın Ercan G. olduğunu teyit etti. Ancak şüpheli Ercan G., tüm suçlamaları reddetti. Genç kız ifadesi sonrasında Turizm Polisi’ne teslim edildi.

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtecavüz zincirlikuyu