UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKAN YILMAZ ÖSYM’NİN YERLEŞTİRME HATASI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim editörleriyle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, ÖSYM’nin yerleştirme hatasıyla ilgili de bir açıklama yaparak;

BAKAN YILMAZ ÖSYM’NİN YERLEŞTİRME HATASI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

“Bu bir hata. Hatanın hiçbir zaman iyisi olmaz. Keşke olmasaydı. ÖSYM özür diledi. Varsa bu hatanın düzeltilmesi lazım. Bununla ilgili soruşturmalar da başlatıldı. Bunun nedenini biz de kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul’da eğitim editörleriyle bir araya geldi. Bakan Yılmaz, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) yerleştirme hatasıyla ilgili de soruşturma başlatıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Bu bir hata. ÖSYM'nin hatası. Hatanın hiçbir zaman iyisi olmaz. Keşke olmasaydı. ÖSYM özür diledi. Değerler eğitiminin bir parçası özür dilemek. Bir öğrenci ‘Yanlış yaptınız, bu yanlışı düzeltin’ diyor. Varsa bu hatanın düzeltilmesi lazım. Yapılan şey bir hatadır. Bundan sonra olmayacağını düşünüyoruz. Bununla ilgili soruşturmalar da başlatıldı. Bunun nedenini biz de kamuoyuna açıklayacağız. Kimin kusuru varsa soruşturma açılır. Kuruma güven azalıyor. Bundan sonra çok daha dikkatli olmak lazım.”

ÖSYM'nin bu sene uygulamaya koyduğu ‘09.45 kuralı’yla ilgili de konuşan Bakan Yılmaz, "Öğrencilerin geç kalması toplum vicdanını yaraladı. Sınav başladıktan sonra birileri sınava girilsin istenmiyor. ‘Adaylara 10 dediyseniz, sınavı 10.15'te başlatın’ dedik. Bunu dikkate alacaklarını söylediler. Dikkate alınıp alınmadığını göreceğiz" dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERÖSYM