UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜLER, TÜRK TOPLUMUNA KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR!

Son günlerde sanatsal, siyasi, ekonomik gelişmeler popülerliği kaybetti, sadece magazin konuşuluyor.

ÜNLÜLER, TÜRK TOPLUMUNA KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR!

Aldatmalar, aşklar, dostluklar, mahkemelik olanlar magazin gündemi maşallah dopdolu.

Her gün bir olay patlak veriyor,  her gün bir ünlü manşette.

Peki, toplum olarak yakından takip ettiğimiz ünlüler ve onların basına yansıyan olayları bizi nasıl etkiliyor?  Hiç düşündünüz mü?

Rol model olarak seçtiğimiz, görüşleriyle hayatımıza yön verdiğimiz, zenginliklerine imrenip, mutluluklarını kıskandığımız ünlüler son zamanlarda yaşadıklarıyla toplumu nasıl etkiledi?

Son yapılan araştırmalara göre toplumda aldatma olayları yükselişte. Türkiye’de erkeklerin yaklaşık yüzde 58’i, kadınların ise yaklaşık yüzde 40’ı evlilik süresince en az bir kere evlilik dışı ilişki yaşıyor.

İlk olarak Mustafa Ceceli, ani bir kararla boşanmış, ve ardından Selin İmer ile olan birlikteliği patlak vermişti. Peki olay toplumda nasıl karşılık buldu?

Bu olaya benzer Murat Başoğlu’nun yaşadıkları ve basına yansıyanlar da toplum tarafından iyi karşılanmadı.

Yine evli çıkan erkeklerle ilişkisi olan ünlü isimlerde toplumda yasak ilişki konusunda subliminal mesaj dediğimiz bilinçaltına farklı mesajlar vermekte.

Nasıl mı? Evli çıkan erkeklerin zengin olması, ünlü olsan bile paranın nelere kadir olduğunu gösteriyor bize.

Yine sosyal medya aracılığı ile yaptıkları atışmalar, herhangi bir olay karşısında gösterdikleri tepkileri de göz ardı etmememiz lazım.

Sosyal medya’dan kaynaklı herkes ilgi görmek için türlü türlü ilginçlikler yapıyor. Malum bunlar arasında ünlü isimlerde var. Kısaca ilgi kelimesi çağımızda, herkesin kendini aç hissetiği bir kavram. Popüler olmak, konuşulmak, çok konuşulmak kim istemez ki…

Hal böyle olunca garipliklerin ardı arkası kesilmiyor. Tabi bu durumdan toplumsal değerlerde nasibini alıyor. Görüyoruz ki insanlık büyük bir eşikte. Tüm değerlerin yavaş yavaş yok olduğu ve yeni gelenin vahim sonuçlara sebep olacak şekilde gelmesi çağımızın büyük çıkmazı.

Önceleri aklıselim açıklamalarla izlediğimiz ünlüler şimdi, aldatmalar, yalanlar, ihanetler, bile bile yasak ilişki yaşayanlar olarak ekranlara gelmekte.

 Ve sonuç kaçınılmaz. Yeter ki birisi yapsın gerekçe gösterip aynısı yapma eğilimi psikolojik olarak toplumda karşılık buluyor. “İlgi” bunun neresinde derseniz konuşulmak, tartışılmak, gündem yaratmak her ünlünün başını yastığa koyduğunda hayal ettiği bir durum. “Yeter ki konuşulayım da ne olursa olsun” kafasında hareket edildiğinden toplumsal bozulmada kaçınılmaz oluyor.

DİPNOT: Kazanan kesim kaybetmeye başlayınca değerleri de beraberinde götürüyor.


İBRAHİM KARAKUŞ

İbrahimkarakus351@gmail.com

UÇANKUŞ

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13