UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HAYVANSEVERLER AYAĞA KALKACAK! 40 DERECEDE EŞEĞİ REKLAM ETTİLER!

Hava sıcak... Bu kavurucu sıcaklarda dışarıda kalmak mümkün değilken, Aydın Aydın isimli türkücünün yeni şarkısı için eşeği ticari bir malzeme olarak kullanması büyük tepki yarattı.

HAYVANSEVERLER AYAĞA KALKACAK! 40 DERECEDE EŞEĞİ REKLAM ETTİLER!

TÜRKÜCÜ Aydın Aydın, söz ve müziği kendisine ait 'Haydi Çekelim Bir Selfi' isimli yeni türküsünü, 40 dereceyi bulan sıcak havada Muğla'nın turizm cenneti ilçesi Bodrum'da eşek gezdirip, birlikte selfi çekerek tanıttı. Sıcak havada eşeği reklam malzemesi yaptığını ileri süren hayvanseverler, duruma tepki gösterip, polis ve zabıta ekiplerine şikayetçi oldu. Eşeğin sahibinin tepkilerden rahatsız olması üzerine etkinliğe son verildi.

Türkücü Aydın, geçen yıl da Kurban Bayramı için aldığı kuzulara bir günlük tatil yaptırarak dikkat çekmişti. Bu kez de  Bodrum'da Neyzen Tevfik Caddesi'nde öğlen sıcağında, yeni bestelediği şarkı eşliğinde eşek gezdirdi. Sözü ve müziği kendisi ait 'Haydi Çekelim Bir Selfi' türküsünün tanıtmak için eşekle Bodrum'un işlek caddelerinden birinde, 40 dereceyi bulan sıcak havada gezen Aydın'a mankenler de eşlik etti. Semerine asılan 'Haydi Çekelim Bir Selfie' ve 'Selfie çekmek beleştir' yazılı dövizlerle gezdiği eşeği tekneye de bindirmek isteyen Aydın, hayvanın inat edip, binmemek için direnmesi üzerine vazgeçti.

Bazı vatandaşlar ve hayvanseverler, sıcak havada eşeğin reklam malzemesi yapılmasına tepki gösterdi. Aydın'a böyle bir reklam yapmak için izin belgesi olup olmadığını sordu. Aydın'ın herhangi bir izin belgesi gösterememesi üzerine hayvanseverler durumu zabıta ve polise bildirip, şikayetçi oldu. Zabıta ekipleri Aydın'ı etkinliği sonlandırması için uyardı.

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, tesadüfen eşekli reklamı farkettiğini belirtip, yapılanın 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na aykırı bir durum olduğunu söyledi. Uslu, "Kendini sanatçı zanneden biri, burada kendi reklamını yapmak için bu sıcakta bu hayvanla şov yapıyor, gösteri yapıyor. İznimiz var diyorlar ama bu yalan. Hayvanı bu şekilde kendi şov amacı için kullanamazlar. Bodrum, eşekle şov yapılarak, boğa güreşleri düzenlenerek eşhur yapılacak bir yer değil. Hayvanlara saygı bekliyoruz. Yasal yollara başvurup, bu konunun takipçisi olacağız" dedi.

"AMACIM BARIŞ MANÇO'YU VE KEMAL SUNAL'I YAD ETMEK"

Aydın Aydın ise kendisinin dünyadaki hayvanlarla düet yapan ilk sanatçılardan biri olduğunu belirtip, " rahmetli Barış Manço'yu ve Kemal Sunal'ı yad etmek. Çünkü onların en yakın arkadaşları eşekti" dedi.

Aydın Aydın, hayvanseverlerin tepki göstermesi nedeniyle, eşeğin sahibinin moralinin bozulduğunu ve Gümbet Plajı'nda gerçekleştirecekleri selfie gezisini iptal ettiklerini söyledi. Eşeğin, sahibine teslim edilmesiyle etkinlik sona erdi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER:


 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAYDIN AYDIN