UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BEKİR BOZDAĞ'DAN 'EUROVISION' AÇIKLAMASI!

Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin Eurovision 2018'e katılacağı haberleri en çok konuşulan konulardan biri olmuştu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ bu tartışmalara son noktayı koydu.

BEKİR BOZDAĞ'DAN 'EUROVISION' AÇIKLAMASI!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, yeni görevi nedeniyle gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve yöneticilerini kahvaltıda ağırladı.

Bozdağ gazetecilerin 'Türkiye önümüzdeki yıl Eurovision Şarkı Yarışması’na katılacak mı' sorusuna; “Şu anda yok öyle bir şey.” yanıtını verdi.

Geçtiğimiz hafta müzik grubu Manga'nın resmi Twitter hasabından yapılan "Eurovision? Yine... Yeni... Yeniden..." paylaşımı müzik severleri heyecanlandırmıştı.

Ali Eyüboğlu'da konuyla ilgili Instagram hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Türkiye, yeniden @eurovision 'a katılacak mı?

Son günlerde "Türkiye, #eurovision 'a kesin katılacak, sadece yarışmaya hangi şarkıcıyla gideceği belli değil" gibi bir algı oluşturuldu. Hatta bu amaçla birçok anket yapıldı, kiminden @aynuraydin kiminden @aleynatilkiofficial kiminden de @atiyed #birinci çıktı. Algı ve anketler böyle de, gerçek ne peki? Konu, TRT yönetiminde görüşüldü ve toplantıdan şimdilik çıkan sonuç şu: "Dile getirilen bu argümanlara göre, Eurovision şarkı yarışmasında TRT’nin bugüne kadar karşı durduğu ve haksız olarak nitelendirdiği konularda herhangi bir ilerleme söz konusu olmamıştır. Aksine, Türkiye’nin bugüne kadar ki başarılarında etkisinin büyük olduğu bilinen televoting oylarının sonuçlara etkisi yüzde 50’ye indirilmiş, diğer yüzde 50’nin ise ulusal jüri kararı ile belirleneceği belirtilmiştir. Ayrıca yarışmanın ön katılım ve nihai katılım bedelleri oldukça yüksek olup, yarışma katılım giderleri gelirlerinden çok daha fazla bir maliyet doğurmaktadır. Üstelik, kurucu 5 ülkenin doğrudan finale katılması da diğer bir adaletsizlik olarak görülmektedir." Bu tablodan benim anladığım şu: Boş yere, "Eurovision'a o gitsin, bu gitsin" diye çene yormayın. Bu koşullarda EUROVISION'U UNUTUN.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13