UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

A. EYÜBOĞLU KÖPEĞİYLE UYUYAN O ÇOCUKLA KARŞILAŞMA ANINI ANLATTI!

İstanbul Beşiktaş’ta kaldırımda köpeğe sarılarak uyuyan çocuk yürekleri burktu. Gazeteci Ali Eyüboğlu’nun cep telefonun yansıyan bu görüntüler izleyenleri duygulandırdı.

A. EYÜBOĞLU KÖPEĞİYLE UYUYAN O ÇOCUKLA KARŞILAŞMA ANINI ANLATTI!

Ali Eyüboğlu Milliyet’te yazdığı köşesinde çocukla karşılaşma anını anlattı.

İŞTE O YAZI:

Aile Bakanlığı, bu çocukla köpeğini korumaya alacak

3 Temmuz’dan bu yana hafta içi güzergahım belli. Ataşehir’den Üsküdar’a dolmuşla, Üsküdar’dan Beşiktaş’a motorla geçiyor ve oradan Fulya’daki Beyaz TV’ye yürüyerek gidiyorum.

Önceki Sabah Beşiktaş iskeleden motordan indim, trafik ışıklarına doğru yürümeye başladım.

Mecidiyeköy tarafına giden otobüslerin bekleme yaptığı yerin bitişiğindeki kaldırımda gördüğüm sahne, daha önce karşılaştıklarıma benzemiyordu.

Gördüğüm tablo beni çok etkiledi. Cep telefonumu çıkarıp, bu anı ölümsüzleştirmek istedim. Çünkü saat 08.53’te bir çocukla köpeği, kucak kucağa uyuyorlardı kaldırımda. Çocuk siyah köpeğe sarılmış, köpek de patisini koymuş onun karnının üzerine... Instagram hesabım alieyubogluofficial’dan paylaştığım video, izleyen herkesi etkiledi. Yorum yağdı. Çok geçmeden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş aradı, bu çocuğa ulaşmak için. Yerini tarif ettim. Kardaş, anında bakanlık görevlilerini harekete geçirdi. Saat 10.00’da oraya giden görevliler çocuğu uyandırıp, adını ve yardım isteyip istemediğini sordu. Çocuk, görevlilere, daha önce polislerin kendisini Ayvansaray Çocuk Destek Merkezi’ne teslim ettiğini, ama oradan kaçtığını ve tekrar götürülmesini halinde yine kaçacağını söyledi.

Bu sırada etrafında oluşan kalabalığı fırsat bilip, Çarşı içine kaçıp, kayıplara karıştı. Görevliler de durumu polise bildirdi.

Yaptığım paylaşımın altına yapılan yorumlardan anladığım, epeydir Beşiktaş sokaklarında yatan bu çocuğu takip edecek polis, şayet bulup ikna ederse bu kez istediği koşullarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca koruma altına alınacak. Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş, işin takipçisi olacağını söyledi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER:

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERALİ EYÜBOĞLU