UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞOĞLU’NUN EŞİ GEREKEN CEVABI VERDİ! BİZE DÜŞEN SAYGI DUYMAK!

Başoğlu olayına her açıdan bakıldı. Eleştirildi, hem de en ağırından. Sustu olmadı, konuştu olmadı. Başoğlu’nun, 14 yıllık eşini ismini bilmediği biriyle aldatması hem tam bir erkek trajedisi hem de günümüz ahlakı açısından büyük bir sorun.

BAŞOĞLU’NUN EŞİ GEREKEN CEVABI VERDİ! BİZE DÜŞEN SAYGI DUYMAK!

Olaylarla ilgili bugün açıklama yapan Hande Bermek,sadece bir insan değil, bir kadın, bir eş ve en önemlisi bir anne olarak yaşanan bu deneyimi sevgiyle kucaklayıp değerlendiriyorum. İzin verirsen eğer hala gerekliyse cevap vermem için biraz zamana ihtiyacım var” sözleriyle Başoğlu ile aralarındaki ilişkinin önemini toplumsal hassasiyet noktasında ağırbaşlı bir açıklamayla gösteriyor.

Belliki Bermek Hanım, hayatı farklı yorumluyor (belki de olması gerektiği gibi-belki doğru şekilde yorumluyor) eleştirmek için söylemiyorum. Yaklaşımını çok sağlıklı bulduğumu dile getiriyorum. Kabul edin veya etmeyin, ortada 14 yıllık bir birliktelik ve yapılan açıklamalara da bakılırsa birbirini seven değer veren iki insan var.

Ahlak olarak sorgunlanması gereken bir davranışa kendi doğrularımızla hüküm vermek yanlış. Zaman, bu konularda her zaman işe yarayan bir olgudur ki Hande Hanım da bu konuda olan tecrübesini verdiği cevapla gösteriyor. Her ilişkinin kendine ait özel bir dünyası var ve Başoğlu ailesinin arasındaki ilişkinin dünyası bambaşka olabilir. Yapılan yorumlar linç etmek üzerinden değil tarafların tutumlarına göre değerlendirmelerin yapılması yerinde ve etik olur. Ben, Hande Hanım’ın açıklamasını çok yerinde buldum. Yaşadıklarının ucuz olmadığını gösteriyor. Şu da olabilirdi. Yapılan yorumların etkisiyle galeyana gelip bitire de bilirdi. Ya da daha kötü bir açıklama yapabilirdi bunun örneğini ünlüler dünyasında çok gördük.  Murat Başoğlu olayının konuşulurken;

Dikkatli ve iyi seçilmiş kelimelerin olmasını,

Eşinin açıklamanın da göz önünde bulundurulmasını,

Ve yapılan değerlendirmelerin, bu başlıklarla birlikte yapılmasının doğru ve etik olduğunu düşünüyorum.


İBRAHİM KARAKUŞ

ibrahimkarakus351@gmail.com

UÇANKUŞ

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13