UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANTISI SONA ERDİ!

Yüksek Askeri Şura'nın açılış konuşmasını yapan Başbakan Yıldırım, "Güney sınırlarımızdaki ülkelerde mevcut olan istikrarsızlık, otorite boşluğu ve iç savaş, terörle mücadelemizin önündeki en büyük tehdittir" dedi.

YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANTISI SONA ERDİ!

Yüksek Askeri Şura toplantısı sürerken bir ilk yaşandı ve Başbakan Yıldırım'ın açılış konuşması basınla paylaşıldı. Başbakan Yıldırım, "Güney sınırlarımızdaki ülkelerde mevcut olan istikrarsızlık, otorite boşluğu ve iç savaş, terörle mücadelemizin önündeki en büyük tehdittir" dedi.

YAŞ üyeleri toplantı öncesinde Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Yıldırım Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak önemli mesajlar yazdı. Başbakan mesajında "15 Temmuz şanlı tarihimizin sayfalarına bir destan olarak yazılmıştır. Milli irade tecelli ederek demokrasi zaferi olarak tarihimize geçmiştir." ifadelerini kullandı.

YAŞ'ta Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarının değişti.

İŞTE YENİ KOMUTANLAR:

Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler, Deniz Kuvvet Komutanı Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz oldu.

Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz darbe gecesi Moda Deniz Kulubü'nde katıldığı bir düğünden darbeciler tarafından kaçırılmıştı. Medyada Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Veysel Kösele'nin getirileceğine dair haberler yapılıyordu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilen Yaşar Güler de, 15 Temmuz darbe girişiminde GenelKurmay Başkanı Hulusi Akar ile birlikte Akıncı Üssü’ne götürülmüştü. Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu iddia edilen Yaşar Güler’in, Orgeneral Hulusi Akar’ın ardından Genelkurmay Başkanı olabilmesi için önü açılmış oldu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERYÜKSEK ASKERİ ŞURA