UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

JÜLİDE EMRE’DEN OLAY YAZI: “ÇAPKINLIK BİR SANAT MIDIR?..”

İşte Jülide Emre’den çok konuşalacak bir yazı:

JÜLİDE EMRE’DEN OLAY YAZI: “ÇAPKINLIK BİR SANAT MIDIR?..”

Çapkınlık kavramınında yerlerde süründüğü günlerdeyiz.

Yan masadan öldürücü bakışlarını (!) kadının üstüne salmak suretiyle kadın tavlayacağını düşününen zihniyet, sen çapkın falan değilsin!

Bu yaptığın apaçık tacize giriyor, farkında değilsin.

Büyük metropollerde rastlanılan bazı tiplere örnek vermek gerekirse;

elinde nereden elde ettiği bilinemeyen bir kaç bin dolar cash parası ve altında ikinci elden devşirdiği fiyakalı bir jeep bulunan bir kısım zevat var, dolanıyorlar. Ha bir de bunlar İtalyan moda devlerinin irice yazılmış isimlerinin gözüktüğü t-shirt giyebiliyorlar, oldukça dar ve kısa paçalı pantalon üstüne.

Şimdilerde, modern zamanlarda, kadınlar özgüvenli ya, işinde gücünde, akşam hazırlanıp arkadaş grubuyla yemeğe çıkabiliyor, kırmızı rujunu rahatça sürebiliyor ya! Hemen bu kadınların yanında yukarıda tarif ettiğim tipler bitiveriyorlar. Kadını ‘’ birisini arayan ’’ olarak adlediyorlar bunlar. Bunlar kötü niyetli. Halbuki o kadınlar, her normal birey gibi eğlenme, sosyalleşme haklarını kullanıyor. Onları rahat bırakın!

Çapkınlık bu değil!

Çapkınlık eski janti beyefendilerin dönemindeki gib olmalı. Boğazdaki yalıların avlularında, sahildeki sohbetlerdeki gibi olmalı. Eski Beyoğlu’ ndaki bir pastanenin masalarındaki gibi samimi ama haddini bilir kahkahalarda aranmalı.

Tamam, farkındayım o döneme dönemeyiz, zamana ayak uyduracağız evet ama en azından yaşadığımız çağ ne kadar son sürat modern olsa da nezaketi tacize dönüştürmeyin beyler!

Hem moda giyinip, cebinde yabancı para bulundurup hem de kadınlara ‘’aranıyor’’ yaftası yapıştıramazsınız.

Çapkınlık; karşı tarafın onaylamadığı bir durumda ortaya çıkan bir kavram olamaz, olursa bunun adı TACİZ olur.

Çapkınlık; karşı cinsten hoşlanmaktan dolayı, iyi hislerden dolayı gelişen bir yaklaşım biçimidir. Birini elde etmek, skor kazanmak üzerine yapılan bir eylem değildir, böyle düşünerek hareket ederseniz, toplum içinde bir müddet sonra adınız DOYUMSUZ ile SAPIK arasında seç beğen şeklinde sıfatlara yakıştırılır.

Çapkınlık; bir beyefendilik meselesidir. Kendi yaşantısı içerisinde bir takım sorunları olan, belli maddi konularda ihtiyacı olduğu bilinen bir insana, onun bu ihtiyaçlarını ‘’ vaadkar bir hava ile’’ gidereceğini ima etmek, bunun karşılığında biraz muhabbet (!) istemek çapkınlık değildir. Bu tavrın adı düpedüz , en kibar dille, İNSAN KULLANMAYA ÇALIŞMAK, FIRSATÇILIK olarak bilinir.

Çapkınlık; İtalyan makosen giyip, en son çıkan parfüm şişesini üzerine boca etmek değildir. Tertemiz, düzgün, sade ve tarzınızın her gün böyle  olduğunun altını çizen mütevazi bir duruş gerektirir. Diğer türlü, bedeninize moda diye bir sürü şey monte etmek, bu takındığınız aksesuarlarla kadınlara yürümeye çalışmak KOMİK görünebiliyor kimi zaman.  Aman dikkat!

 

ÇAPKIN DEYİNCE GÖRMEK İSTEDİKLERİMİZ… BİZ ÇOĞU KADINLARA GÖRE:

 

 

·        Biz çoğu kadınlar, çapkınlığı iş edinmiş insanları sevmiyoruz.

 

 

·        Biz çoğu kadınlar, dünya kurulduğu günden beri, centilmenliği seviyoruz. Modernlik adı altında ani yakınlaşma çabalarına, sorgusuz sualsiz, sahiplenme girişimlerine karşıyız.

 

 

·        Biz çoğu kadınlar, bizimle yarışır gibi modayı takip edip, saç-tırnak yaptıran adamlardan aslında pek hazzetmeyiz, tertemiz, düzgün ve sade olan klasik çizgide olan beyefendilerin modası hiiiç geçmez bizim kafa yapımızda.

 

 

·        Biz çoğu kadınlar, oturup , milletin dedikodusunu yapan, her detayı konuşabilen erkeklerden de pek hazzetmeyiz. Erkeğin, ağır duruşu, gerektiğinde konuşuyor olması ve dedikodu işlerini bize bırakır hâli her zaman çekiciliğini koruyan bir tavırdır.

 

 

·        Biz çoğu kadınlar, sabreden erkeği severiz. Dostlukla, arkadaşça, sabreden. Seven ama bekleyebilen. Kadına zaman verebilen. Kendisine dokunulmasına izin vermeyen, önce arkadaş olalım diyen kadınları ertesi gün aramayan tuhaflıkları sevmiyoruz. Bu tür insanların ruhunu hasta buluyoruz.

 

Yani kısacası beyler! Kadınlara saygı duymadan, onların dedikleri yoldan gitmeden, onlarla olmayı nasıl beklersiniz? O yüzden bu püf noktalarına dikkat ediniz. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERJÜLİDE EMRE