UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HINCAL ABİNİN MERAKINI GİDERİYORUM HANDE YENER NEREDE ÇALIŞTI?

Moda markaların ülkemize girmesi son yıllarımıza denk gelir. 60’lı yıllarda ve sonrasında ünlülerimiz, sosyetemiz, ya yurtdışından giyinir ya da Beyoğlu ve Şişli civarında açılan mağazalardan alışveriş yapardı. O mağazaların sahipleri de İtalya ve Fransa’ya gider dünyaca ünlü markalardan alışverişini yapar kendi mağazalarında da satışa sunardı. Bu mağazalar birçok markanın bir arada satıldığı toplama mağazalardı.

HINCAL ABİNİN MERAKINI GİDERİYORUM HANDE YENER NEREDE ÇALIŞTI?

İşte bu mağazalardan biri de Türkiye’yi lüks markalarla tanıştıran Ali Karaata’ydı. Mağazası Beyoğlu’ndaydı. O dönemin meşhur markaları Yves Saint Laurent, Versace, Ferre gibi lüks markaları satıyordu. Hatta Ali Karaata, Gianni Versace ve Gianfranco Ferre’nin de arkadaşıydı. O dönem bu markalar bavulla getirip satmak yasak olduğu için de, Ali Karaata’nın  pek çok kez hapse girmişliği bile vardır.

Ali Karaata, daha sonra da “Ali AltaModa” markasıyla mağazalar açmaya başladı. Karaata “alta” kelimesini özellikle seçmişti. “Alta” İtalyanca “yüksek” anlamına geliyordu. 60’lar ve 70’lerde İstanbul sosyetesine lüks marka sunan tek kişiydi.

O dönem Ajda Pekkan,Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Yılmaz Güney, Ayhan Işık, Tarık Akan, Kadir İnanır da bu mağazanın müdavimleri arasındaydı.

Hıncal abicim gelelim senin merak ettiğine.

Hande Yener’de onun mağazasında şöhreti yakaladı.. Hande Yener Ali AltaModa’nın Şişli’deki mağazasında çalıştı.Ta ki  Hülya Avşar dinlediği tezgahtar Hande Yener’i Sezen Aksu’ya tavsiye edene kadar.

Ali Karaata’yı merak edenlere de, Ali Karaata 2012 yılında, 73 yaşında hayata veda etti.

FAİK ERDEMLİ

UÇANKUŞ TV HABER MÜDÜRÜ

faikerdemli@gmail.com

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhıncal uluç  hande yener