UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL'A BEKLENEN YAĞIŞ GELDİ! GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR!

İstanbul'da meteorolojinin uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağış başladı. İstanbul'un bir çok ilçesinde hayatı felç eden sağanak yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Şiddetli yağış maddi hasara da neden oldu. Dolu yağışı bazı evlerin ve otomobillerin camlarının kırılmasına da yol açtı. Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu da İstanbullulara tavsiyelerde bulundu.

İSTANBUL'A BEKLENEN YAĞIŞ GELDİ! GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR!

Beklenen şiddetli yağış akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Önce Silivri ve Beylikdüzü tarafında başlayan şiddetli yağmur, tüm ilçelerde etkili oldu. İstanbul'un farklı noktalarında kuvvetli yağış ile birlikte ceviz büyüklüğünde dolu yağdığı da görüldü. Şiddetli yağmur ve dolu bölgede şu sıralar etkisini sürdürüyor.

BİRDEN HAVA KARARDI

İstanbul genelinde etkili olan şiddetli yağıştan dakikalar önce gökyüzünü siyah bulutlar kapladı. Normal şartlarda havanın kararmasından yaklaşık 2 saat önce gökyüzündeki bulutlar İstanbul’da havayı kararttı.

E-5'TE YOĞUN YAĞIŞ

İstanbul genelinde etkili olan şiddetli yağışla birlikte Silivri’de E-5 karayolunu su bastı. Araçlar su basan yolda ilerlemekte güçlük çekti.

BAZI TEKNELER DENİZİN ORTASINDA KALDI

Bazı vapurların da yağış nedeniyle denizin ortasında kaldığı belirtiliyor. Bazı vapurlarda yolculara da can yeleği dağıtıldığı öğrenildi.

PROF. DR. KADIOĞLU: OLDUĞUNUZ YERDE KALIN

Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, İstanbul'da başlayan yağış ile ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Kadıoğlu, 'Avrupa yakasında olduğunuz yerde en az bir saat kalın. Anadolu Yakası'ndaysanız hemen çıkıp evinize gidin' dedi.

Kadıoğlu, başlayan yağmurun bir saat süreceğini, Avrupa Yakası'nda oturan vatandaşların sokakta mücadele etmesinden çok olduğu yerde kalmasının daha doğru olacağını söyledi. 

Kadıoğlu sözlerine şöyle devam etti: 'Avrupa yakasında zaten trafik felç olacak. Anadolu yakasındakiler hemen çıkıp evine gitsin. Dünyanın her tarafında meteoroloji radarını vatandaş takip eder, ona göre dışarı çıkayım mı diye plan yapar. Ancak bizim ülkemizde maalesef meteorolojik okur yazarlığı çok düşük. Bunu yükseltmemiz gerekiyor.'

KAZANASMAZ'DAN DA UYARI

İBB Trafik Operatörü Murat Kazanasmaz ise köprü altlarında doludan korunan araç sahiplerinin kurtama ekiplerinin ulaşımını etkilediğni belirterek 'Lütfen duyarlı olalım. Trafik akışını etkilemeyelim' uyarısında bulundu.

İSTANBUL İÇİN SAĞANAK UYARISI YAPILMIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporu doğrultusunda İstanbullulara uyarıda bulunuldu. Buna göre, bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli olacak yağışlar metrekareye 51-75 kilogram, Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul'un batı çevrelerinde kuvvetli olacak yağışlar ise metrekareye 21-50 kilogram düşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, alınan meteorolojik ihbar doğrultusunda AKOM planlamasıyla İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Halkla İlişkiler, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İSTAÇ çalışmalarını tamamladı.

Yağışla birlikte rüzgarın da kuzey yönünden kuvvetlice ve aralıklarla fırtına şeklinde (20-60km/s) esmesi bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERistanbul meteoroloji  yağış  dolu