UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA YENİ DÖNEM BAŞLADI!

ABD uçuşlarında yaşanan elektronik cihazların THY uçaklarının kabinine alınması yasağı kararının kaldırılması sonrası, güvenlik önlemleri çerçevesinde bir süre önce getirilen ve montajları tamamlanan 10 adet `Vücut Tarayıcı´ cihazı bugünden itibaren hizmete girdi.

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA YENİ DÖNEM BAŞLADI!

Yetkililer yeni cihazlarda diş protezi röntgeni çektirir gibi tarama yapılacağı ve görüntülerin de ekranda çizgi halinde görüleceğini söylediler. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Atatürk Havalimanı için 10 adet `Vücut Tarayıcı´ alındı. Yeni alınan vücut tarayıcılar konusunda verilen bilgide cihaza giren yolcunun üzerinde cisimlerin ekrana temsili şekil üzerinde belireceği ve operatörün de önündeki ekranda bu şekil üzerinde cisimlerin olduğu noktaların görüntüleyeceğini söyledi.

Bir yetkili ise sistemle ilgili şunları söyledi: "Yolcunun üzerindeki plastik, seramik ve sıvı dahil tüm unsurlar ekranda yolcunun çizgi şekli bir cisim üzerinde görüntüleniyor. Şayet vücut üzerinde herhangi bir unsur varsa operatör bu bilgiyi güvenlikteki arkadaşlarına bildiriyor ve göründüğü noktaları da belirtiyor. Yolcu cihazın içine girdikten sonra iki kez sağlı ve sollu olarak dönüyor. Aynı diş protezi çekilir gibi görüntü alınıyor. Bu görüntü operatörün önüne düşüyor ve operatörde görüntüye göre karar veriyor"

Yetkililer, `Vücut Tarama´ cihazlarının dış hatlarda pasaport kontrolünden sonra, iç hatlarda da güvenlik kontrolü yapılan bölgede konuşlandığını söylediler.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERATATÜRK HAVALİMANI