UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BÜLENT HANIM, BANU ALKAN’I KÜÇÜK DÜŞÜRDÜNÜZ DE ELİNİZE NE GEÇTİ?

Dünya Güzellerim’in ne kadar çok izlendiğini bilmem ama, izleniyor. Şov dünyasının 1 güzel 3 çirkinine program çekip, bir de onları alıp Hindistan’a götürürseniz zaten izletirsiniz. Fazla bir şey yapmanıza gerek yok.

BÜLENT HANIM, BANU ALKAN’I KÜÇÜK DÜŞÜRDÜNÜZ DE ELİNİZE NE GEÇTİ?

Bülent Ersoy, Banu Alkan, Safiye Soyman ve programın ismine yakışır tek güzeli Burcu Esmersoy.

Bülent hanım bu camianın en eskilerindensiniz. Seveniniz çok. Sanatınıza kimse laf söyleyeme cür'et edemez. Paranız – mülkünüz malum. Böyle bir programı niye kabul ettiniz, anlamakta zorlanıyorum. O üç kişiyle özel hayatınızda çok mu samimisiniz? Paraya mı ihtiyacınız var? Yoksa nasılsa bedava, ölmeden Hindistan, Nepal ve Vietnam’ı görmek mi istediniz?

İçlerinde Banu Alkan’ı en yakın tanıyanlardansınız. Onun nasıl bir hayat sürdüğünü hepimizden daha iyi biliyorsunuz. Bunu da zaten o masada söylediniz.

Banu Alkan, 1976 Ses Dergisi yarışmasında birinci seçildi. Daha 17 yaşındayken, hayatının en güzel ve en başarılı yıllarında işadamı Gürbüz Hanif ile beraber olmaya başladı. Tam 20 yıl bu adamla yaşadı. Ama evlenmediler.

Gürbüz Hanif'in serveti sayesinde tüm dünyayı gezen Banu Alkan, “Lady Okulu”na bile gitti. Görgü ve bilgisi buradan olan Banu Alkan, bu eğitimi ile sosyetedeki yerini de aldı.

Banu Alkan'ın Gürbüz Hanif ile olan hayatı öyle şaşalıydı ki saçlarını yaptırmak için İstanbul'dan uçağa atlayıp Paris’e giderdi. Grace Kelly’nin sırada beklediği dünyanın en ünlü kuaförü Alexandre’da bugünün parası bin  Euro’ya saçını yaptırırdı.

Yılbaşını, şu anda Amerika Başkanı Donald Trump'la İsviçre'de dağda kutlayıp, Elizabeth Taylor'la Cenevre'de St. Moritz'de yan yana otururdu.

Banu Alkan o günlerde şöyle konuşuyordu: “Ben sadece Türk sosyetesinin değil, dünya jet sosyetesinin de içindeydim. 15 sene, Hanifi'yle beraber oldum. Hep top yaşadım.

Doğru söylüyordu Banu Alkan. Top yaşamıştı. Gürbüz Hanif’in ölümünden sonra da gerçeklerle yüz yüze kalmıştı.

Ölümünden önce Gürbüz Hanif, ünlü ressam Fikret Mualla'nın tüm resimlerini satın alıp, o resimlerin tamamını da Banu Alkan'a hediye etmişti. Banu Alkan bir müddet bu resimleri satarak geçimini sağladı.

Bir rivayete göre Banu Alkan evli bir adamla birlikte olmuştu. Bir rivayete göre de Banu Alkan, Gürbüz beyle beraber olmaya başladığında eşi zaten ölmüştü. Ama ortada bir gerçek vardı ve Gürbüz bey, Banu Alkan ile evlenmedi. İlk evliliğinden de 2 çocuğu vardı. Sonuç, çocuklar babaları ölür ölmez Banu Alkan’ı ilk önce yaşadığı yalıdan attırdılar ve babalarından kalan paradan da 5 kuruş vermediler. Bugün de Banu Alkan’ın dediği gibi geriye sadece 20 yıl yaşadığı o şaşalı hayatı kalmıştı.

Bülent hanım, bunu herkes biliyor, siz herkesten daha da iyi biliyorsunuz. Siz ta oralara renkli bir program çekmeye gittiniz. Sizlerin de o ülkelerdeki hayata dair yaşadıklarınızı anlatacaktınız. En azından biz seyirciler öyle olmasını isterdik.

Peki siz ne yaptınız. Banu Alkan’a belden aşağı vurdunuz. O bölümü izlerken mutlu oldunuz mu? Banu Alkan’ın şu anda yaşadığı evle, giydiği kıyafet ve ayakkabılarıyla, kilolarıyla aşağılamanız, onu Türk insanının önünde küçük düşürmeniz size ne kazandırdı? O lafları söylemeniz çok mu gerekliydi? Ki programı yapanlar bile araya girip sizi uyardılar.

Banu Alkan, Bülent hanımın ona yaptığını onca hakarete varan konuşmalarına karşı sükunetini korumayı başardı. Doğrusunu yaptı. Duruşunu hiç bozmadı. Şunu çok iyi ve net gördüm. “Banu Alkan gerçekten LADY.

 

FAİK ERDEMLİ

UÇANKUŞ TV HABER MÜDÜRÜ

faikerdemli@gmail.com

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13