UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RTÜK’TEN “PERDE ARKASI” UYARI:“DENİZ SEKİ’Yİ KAHRAMAN YAPMAYIN!"

RTÜK’ün, üst düzey TV yöneticileriyle yaptığı görüşmelerde neler konuşuldu?..

RTÜK’TEN “PERDE ARKASI” UYARI:“DENİZ SEKİ’Yİ KAHRAMAN YAPMAYIN!"

RTÜK, son dönemlerde, kanallarla ilişkilerini daha da güçlendirirken, artık her konuyu sadece bürokratik yazışmalara bırakmamaya başladı.

Ki bu durum, RTÜK ve kanallar adına son derece olumlu bir gelişme…

Çünkü konu içindeki herkes sonuçta aynı dünya içinde yaşıyor ve RTÜK de daha modern bir çalışmanın içine girmiş gibi görünüyor.

İşte bu çerçeve içinde, RTÜK’ten yine bazı kanal yöneticilerine “hatırlatma” maksatlı ve aslında biraz vicdanlara hitap eden bir uyarı geldiği de öğrenildi

‘‘DENİZ SEKİ HABERLERİNİ ABARTMAYIN!..’’

Bazı üst düzey TV yöneticileriyle yapılan görüşmede, Deniz Seki haberleriyle ilgili “Farkında değilsiniz belki ama uyuşturucu satmak ve içmekten hüküm giymiş ve hapis yatmış birisini kahraman gibi lanse ederseniz, gençliğe son derece olumsuz bir tablo çizersiniz” denildiği belirlendi.

Medya abartıp, kahraman gibi gösterdiği takdirde, doğal olarak reklam yapmak isteyen yerlerin de bu yanlışa düşeceği vurgulanırken, kanal yöneticilerinin de bu durumu, kanallarında haber yapan kişilere, “Deniz Seki haberlerine dikkat edilmesi, abartılmaması” gerektiği konusunda uyardığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERDENİZ SEKİ