UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

''DÖVDÜĞÜM 2 KİŞİYİ BABAM HASTANEYE GÖTÜRDÜ''

Dünya Tekvando Şampiyonu Nur Tatar Askari, Türkiye'de bir kadının kendini koruyabilecek kadar savunma sporu bilmesi gerektiğini, karşılaştığı bir olayda kendini korumak için 2 kişiyi dövmek zorunda kaldığını söyledi.

''DÖVDÜĞÜM 2 KİŞİYİ BABAM HASTANEYE GÖTÜRDÜ''

Güney Kore'de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda kadınlar 67 kiloda şampiyon olan ve geçen mayıs ayında İran asıllı tekvandocu Mehran Askari ile hayatını birleştiren milli sporcu Nur Tatar Askari, 12 Ağustos'ta yapılacak düğün hazırlıklarına başladı.

Nur Tatar Askari, şampiyon olduktan sonra yaşamında fazla bir şey değişmediğini söyledi. Bu yolda elde ettiği büyük başarıların büyük bedellerinin yanı sıra çok güzel yanları da olduğunu söyledi.

"KENDİMİ KORUDUM"

“Antrenmandan çıkıp eve giderken yolda herhangi bir durumda kendimizi korumamız gerekiyor" diyen Askari, “Benim de başıma geldi. Ben de sonuçta bir kadın olarak kendimi savunabildim, koruyabildim. İki kişiydi. Onları dövmek zorunda kaldım. Kendimi koruduğum için ilk tepkim mutluydum. Hatta o kişileri babam hastaneye götürmüştü" diye konuştu.

2020 Olimpiyatları'ndan sonra tekvando sporculuğunu sonlandırmayı düşündüğünü belirten Nur Tatar Askari, “Sonrasında tecrübelerimi gelecek nesillere aktarmak için çalışacağım. Ve kadınların özellikle tekvandoyu sevmesi için elimden geleni yapacağım" dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERNur Tatar Askari