UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YILDIZ GÜREŞÇİNİN AHIRDA OLİMPİYAT HAYALİ!..

Antalya'da güreş C milli takım sporcusu 17 yaşındaki Adil Kıvrak, okulundan ve antrenmanlarından arta kalan zamanlarda çobanlık yaparak aile ekonomisine katkı sağlyor. Genç sporcu inek ve keçilerin bakımı, süt sağımı, ahır temizliği gibi işlerde ailesine yardımcı oluyor.

YILDIZ GÜREŞÇİNİN AHIRDA OLİMPİYAT HAYALİ!..

Hayvancılıkla geçimini sağlayan Kıvrak ailesinin çocukları Adil, dedesinin isteğiyle 5 yıl önce güreşe başladı. Kısa sürede katıldığı il ve bölgesel turnuvalarda şampiyonluk kazanan Adil Kıvrak, C milli takımına (Yıldızlar) seçildi. Antrenörü eşliğinde günde 6 saat antrenman yapan Adil, Türkiye şampiyonası hazırlıklarına başladı. Adil Kıvrak, antrenman ve eğitiminden arta kalan zamanlarda ise büyükbaş ve küçükbaş hayvanların bakımı, ahırların temizliği, süt sağma gibi işlerde anne ve babasına yardım ediyor.

HAYALİ 2020 TOKYO'DA MADALYA

Spor salonu ve okuldan kalan zamanlarda günün büyük bölümünü ahırda geçiren Adil'in en büyük hayali ise 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya kazanmak. Antrenörü eşliğinde yoğun tempoda şampiyonalara hazırlanan Adil şunları söyledi

Türkiye 3'üncülüğü, il birinciliği, bölge şampiyonluğum var. İlk hedefim Türkiye şampiyonluğunu kazanarak, Avrupa ve dünya şampiyonu olmak. Asıl hedefim olimpiyat şampiyonu olarak ülkemi en iyi yerde temsil etmek. Okul ve antrenmandan vakit bulduğumda ineklerimizi besliyorum, keçilerim var. Onları ormana götürüyorum, yem veriyorum. Başarılı sporcu olup ailemi maddi zorluktan kurtarmak istiyorum. Başarılarımla anılmak istiyorum.

GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13