UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SAYARI’NIN YANGEL’İ KOPYALAMASININ ŞOK DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI!

Astrolog Şenay Yangel, yazılarını birebir kopyalayıp sitesinde yayınladığı iddiası ile Nuray Sayarı`ya açtığı davayı kazandı.

SAYARI’NIN YANGEL’İ KOPYALAMASININ ŞOK DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI!

Nuray Sayarı 18 Ocak 2013 tarihinde Nuray Sayarı’nın kendi sitesi olan  www.nuraysayari.com.tr  web adresinde daha evvel ki tarihlere ait olan ve www.hurriyetaile.com  ve astrolog Şenay YANGEL’e ait olan www.astrodeha.com  sitelerinde yayınlanmış olan günlük burç yorumlarının bire bir aynısı ve bazılarının bir kaç değişiklik yapılması şekli almış (iktibas etmiş) ve kendisi yazmış gibi Astrolog Şenay YANGEL’in günlük burç yorumlarını yayınlamıştır.  Bunun üzerine Astrolog Şenay Yangel’in Avukat olan eşi Yüksel Yangel İstanbul 15.  Sulh Hukuk Mahkemesi’nin bu durumu bilirkişi incelemesi marifeti ile delillendirdiği öğrenildi.

İşte kopyalama olayının şaşırtan detayları:

1-Şenay Yangel'in 18 Ocak 2013 tarihinde Nuray Sayarı'nın kendi sitesinde ki günlük burç yorumlarının bire bir aynısı ve bazılarının bir kaç değişiklik yaparak yine sitesinde yayınladığı gerekçesiyle Hem ceza hem de tazminat davası açtı.

2-Şenay Yangel, İstanbul 3. Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne maddi ve manevi tazminat talepli davada tazminat olarak 1 (Bir) TL maddi ve 1 (Bir) TL manevi olmak üzere toplamda iki TL istedi.

3-Astrolog Şenay Yangel'in eşi ve avukatı olan Yüksel Yangel'in vekilliği ile açılan dava ile ilgili olarak mahkeme kararını verdi. Nuray Sayarı'nın Astrolog Şenay Yangel'e tazminat ödemeye mahkum etti.

4-Karar kesinleşti ve Nuray SAYARI bu parayı yargılama giderleri ve avukatlık ücreti ile birlikte ödedi. İşte dekontu.

5- Bundan sonra Nuray Sayarı "Şenay Yangel'in yazılarını ben kopyalamadım. Kardeşim Hakan UMAN kopyalamış" dedi ve mahkemeden yargılamanın yenilenmesini istedi.

6-Mahkeme ise yargılamanın yenilenmesini gerektirir bir durum yok diyerek karar verdi.

7- Nuray Sayarı mahkemenin bu kararının temyiz etti.

8- Yargıtay yargılanmanın yenilenmesini gerektiren bir durum yok diyerek kararı onadı. 

9- Şenay YANGEL bu davayı da kazanmış olduğundan avukatlık ücretini yine davayı kaybeden Nuray SAYARI Şenay YANGEL’e ödedi. İşte dekontu.

Peki bu olayların tam özeti nedir?

1-Şenay Yangel'in 18 Ocak 2013 tarihinde Nuray Sayarı'nın kendi sitesinde ki günlük burç yorumlarının bire bir aynısı ve bazılarının bir kaç değişiklik yaparak yine sitesinde yayınladığı gerekçesiyle iki adet dava açtı. Bir tanesi yukarıda bahsedilen tazminat davası. Bu dava tamamen bitti.

2-Şenay YANGEL’in Nuray Sayarı’nın cezalandırılmasını istediği dava halen devam ediyor. Bu davada Yargıtay’daki dosya beklenmekteydi. Yargıtaydaki dosya Şenay YANGEL’in kazanması şekli ile bitti.

3- Nuray Sayarı da Şenay Yangel’e karşı iki dava açtı.

I-       Nuray SAYARI “Ben kopyalamadığım halde beni Şenay Yangel kopyacılıkla suçladığından cezalandırılsın.” dedi. Hatta bu davada Nuray Sayarı, Şenay Yangel’in eşi ve avukatı olan Yüksel Yangel’in de cezalandırılmasını istedi. Avukat Yüksel Yangel sosyal paylaşım ağlarından Nuray Sayarı’nın bir kısım kitaplarının da birebir Amerikalı Astrolog Joseph Polansky’ın kitaplarının birebir tercüme ve kopyası olduğunu söylemişti. Mahkemede av. Yüksel sanık olarak yargılanırken; Nuray Sayarı ve Joseph Polansky’ın kitaplarını gösterip; bilirkişi incelemesi yapılarak doğru söylediğinin ispatını talep etti. Tam bu aşamada Nuray Sayarı Yüksel Yangel hakkındaki şikayetinden vazgeçti. Ancak Av.Yüksel Yangel şikayetten vazgeçmeyi kabul etmedi ve yargılama devam etti. Bu davada hem Şenay Yangel ve hem de eşi ve avukatı Yüksel Yangel suçsuz bulundu ve beraat etti. Nuray Sayarı ise bu kararı Şenay Yangel suçludur diyerek temyiz etti. Bu dosya halen Yargıtay’da.

II-      Nuray Sayarı’nın Şenay Yangel’e karşı açtığı ikinci dava ise hukuk davası. Nuray Sayarı bu davada Şenay Yangel’den tazminat istedi. Bu dava ise Yargıtay’daki dosyanın sonucunu bekliyor.  

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERŞENAY YANGEL  nuray sayrı